Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ešte to oľutujete! Vykopli ste ho ako psa. Koniec Kúdelku rozpútal vášne. Čo ho najviac mrzí? Prehovoril aj jeho nástupca

Tomek Valtonen ako tréner Michaloviec. Foto: TASR, František Iván
SR Hokej TEL 1/4 4. zápas Košice Michalovce valtone Tomek Valtonen ako tréner Michaloviec.

Všetko po starom. Okrem striedačky

Staronový tréner Michalovčanov Tomek Valtonen nad ponukou zo Zemplína dlho neuvažoval. Začiatkom roka ukončil pôsobenie v talianskom klube HC Pustertal, ktorý hrá v nadnárodnej ICE Hockey League a zdržiaval sa na Slovensku.

"Moja priateľka je z Michaloviec. Trávil som tam pomerne veľa času. Ponuka prišla náhle, ale vzhľadom na to, že dobre poznám prostredie klubu a ľudí, ktorí tam pracujú, som nad jej prijatím dlho neváhal.

Za dva roky sa toho veľa nezmenilo. Akurát striedačka ja na opačnej strane ako pred tým, ale na to si rýchlo zvyknem," vraví fínsky tréner.

SR Trenčín šport hokej TEL Spišská Nová Ves 36. kolo TNX Čítajte viac Vyrastal na Ukrajine, žiari na Slovensku. Život je tu omnoho bezpečnejší, vraví mladý talent. Očarí aj Ramsayho?

S klubom získal v sezóne 2020/2021 historický bronz. Teraz pomýšľa na vyššie méty a s tímom by sa rád prebojoval do finále.

"Neprijal by som ponuku, ak by som neveril, že môžeme dosiahnuť väčší úspech ako naposledy. Sám mám najvyššie ambície a verím, že šesť týždňov je dostatočne dlhá doba, aby sme sa dobre pripravili na play-off.

Chlapci si zatiaľ vedú skvele, sú v top štvorke. Uvidíme, aké zmeny bude nutné spraviť, možno budú minimálne," uvádza Valtonen.

Búrlivá povaha? DNA nezmeníte

Fínsky búrlivák zanechal v Michalovciach stopu aj ako tréner, ktorý sa často necháva uniesť emóciami.

Zrejme najviac zaujali jeho viaceré kritické výroky na adresu rozhodcov či rozmlátenie dvierok striedačky, keď sa dožadoval pozornosti od arbitrov. Zmenil sa v tomto za uplynulé dva roky?

"Nemôžete zmeniť len tak svoju DNA. Hokej je hra emócií. Musíte sa do toho vedieť naplno ponoriť. Samozrejme, sú určité hranice, ktoré treba dodržiavať.

Myslím si, že dvierka od striedačky budú už v bezpečí. Rameno ma odvtedy ešte stále pobolieva (smiech)," spomína Valtonen.

Teší sa aj na viacerých hráčov, ktorých pozná z predošlého pôsobenia v Michalovciach. Jadro tímu ostalo pokope a legionári priniesli podľa neho potrebnú kvalitu.

poprad - koval Čítajte viac Veľkohubé vyhlásenia odo mňa nečakajte. Finančná situácia v klube? Je to vizitka majiteľov, vraví manažér Popradu

Verí, že pre každého dokáže nájsť správnu rolu a nastaviť systém, ktorý prinesie úspech.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Kúdelka #HK Dukla Michalovce #Tomek Valtonen