Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolen ulovil bývalého útočníka Chicaga Blackhawks! Strýkom novej posily je víťaz Stanley Cupu

Kanadský hokejista Alexandre Fortin posilnil ofenzívu HKM Zvolen. Dvadsaťšesťročný útočník má na svojom konte aj 24 zápasov v zámorskej NHL za Chicago Blackhawks.

22.01.2024 20:44
SR Hokej TEL 33.kolo Zvolen Bystrica BBX Foto:
Zvolen mal o novú posilu záujem už pred sezónou.
debata

Fortin sa k mužstvu pripojí v priebehu týždňa a debut by mohol absolvovať po vybavení formálnych záležitostí v piatok proti Novým Zámkom.

Zvolenský skaut Patrik Ryba mal kanadského ofenzívneho univerzála vyhliadnutého už pred sezónou, ale k finálnej dohode došlo až teraz.

"Alex bol jeden z hráčov, o ktorých sme mali záujem už v lete. Rokovania neboli vôbec jednoduché ani teraz, ale sme veľmi radi, že sme to dotiahli do úspešného konca.

Je to tvorivý útočník so skvelou palicovou technikou a podstatné je, že dokáže hrať centra aj krídlo.

Toto je jeho prvá zastávka v Európe a chce sa tu ukázať v čo najlepšom svetle," uviedol Ryba pre klubový web HKM.

Fortin väčšinu kariéry strávil vo farmárskej AHL, v ktorej odohral 202 zápasov a nazbieral 62 bodov (22+40). Prebiehajúcu sezónu začal v Orlando Solar Bears v nižšej ECHL.

Na svoje konto si v 20 dueloch pripísal 19 bodov (7+12). Zaujímavosťou je, že strýkom Fortina je slávny kanadský brankár Jean-Sebastien Giguere, ktorý získal s „javorovými listami“ titul majstra sveta v roku 2004 a na konte má aj Stanleyho pohár s Anaheimom (2006/07).

SR Košice šport hokej TEL 36. kolo Zvolen KEX Čítajte viac Tím pod Pustým hradom po rokoch opäť povedie cudzinec. Zvolen predstavil nového trénera

K zvolenskému tímu sa v pondelok pripojil aj nový hlavný tréner Jamie Russell. S hráčmi absolvoval prvý spoločný míting a rovnako aj tréning na ľade.

Päťdesiatsedemročný kouč si uvedomuje, že do konca základnej časti ostáva málo času a verí, že sa tímu podarí naskočiť opäť na víťaznú vlnu.

Veľký dôraz chce klásť na dobrý vzťah s hráčmi. "Je veľmi dôležité, aby sme si s hráčmi verili a na to potrebujeme trochu času.

Dôvera a rešpekt musí fungovať smerom od trénera k hráčom, ale aj od hráčov k trénerovi. Budeme rýchly, tvrdo pracujúci tím a bude ťažké proti nám hrať. Trochu na štýl severoamerického hokeja," povedal Russell.

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #NHL #HKM Zvolen #posila #Alexandre Fortin