Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín poslal oporu na skusy do Kladna, Slovan si vymenil hráča so Zvolenom

Kluby slovenskej hokejovej extraligy HC Slovan Bratislava a HKM Zvolen zrealizovali výmenu dvoch slovenských obrancov.

19.01.2024 11:30
Daniel Gachulinec Foto: ,
Daniel Gachulinec v rámci prípravy národného tímu.
debata

Zo Slovana do Zvolena odišiel Daniel Gachulinec, opačným smerom zamieril Branislav Kubka. Zvolenský klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

"O záujme Zvolena som sa dozvedel od svojho agenta. Rozprával som sa s trénerom (Slovana) Petrom Oremusom a usúdil som, že môj odchod do HKM bude najlepším riešením pre všetky strany.

Budem sa snažiť prispieť k tomu, aby sa zvolenský tím vrátil na pozície, kde si ho manažment klubu aj fanúšikovia prajú vidieť," uviedol 29-ročný obranca, ktorý by mal premiéru v novom drese absolvovať už v dnešnom zápase proti Banskej Bystrici.

Sezóna 2023/2024 bola pre neho tretia vo farbách Slovana. V roku 2022 s ním získal majstrovský titul. V prebiehajúcom ročníku nastúpil do 26 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 4 asistencie, 16 trestných minút a 1 plusový bod.

Varaďa Čítajte viac Zemetrasenie v najbohatšom klube. Trénera Varaďu vyrazili, mal urážať hráčov i kolegov

V najvyššej slovenskej súťaži už hral aj za slovenskú „dvadsiatku“ Banskú Bystricu, Skalicu, Piešťany a Detvu. Slovensko reprezentoval na MS 2021 a 2022.

O šesť rokov starší Kubka sa do materského Zvolena vrátil v lete 2020. V sezóne 2023/2024 zaň nastúpil do 36 zápasov s bilanciou 3 góly, 7 asistencií, 32 trestných minút a 13 plusových bodov.

S tímom Zvolena sa v roku 2021 tešil z majstrovského titulu, predtým dosiahol „zlatý hetrik“ vo farbách Banskej Bystrice (2017 – 2019). V slovenskej extralige krátko pôsobil aj v drese Nitry.

Zmeny aj v Trenčíne

Slovenský hokejový obranca Martin Nemčík po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie v Dukle Trenčín a jeho novým pôsobiskom sa stal český extraligový klub z Kladna. "

Vojaci" zareagovali na odchod 31-ročného Nemčíka angažovaním o sedem rokov mladšieho Kanaďana Dariena Kielba. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

hudáček Čítajte viac Nazývame sa bratmi, pre KHL si však Česi a Slováci nadávajú. Hudáček? Zastal som si ho, ale teraz s ním nesúhlasím

Sezóna 2023/2024 bola pre Nemčíka tretia po sebe v drese „vojakov.“ V Trenčíne pôsobil aj v rokoch 2012 – 2014.

V prebiehajúcom ročníku odohral 32 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly, 2 asistencie, 42 trestných minút a 11 mínusových bo­dov.

Pre Kielba bude Trenčín prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky. Jeho profesionálna kariéra sa odvíjala v nižších zámorských súťažiach AHL a ECHL.

V ročníku 2023/2024 odohral za Fort Wayne Komets a Maine Mariners celkovo 23 stretnutí, v ktorých nazbieral 11 kanadských bodov (2+9), 33 trestných minút a 3 mínusové body. Premiéru v novom pôsobisku by mal absolvovať počas budúceho týždňa.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Slovan Bratislava