Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel je späť. Po troch rokoch sa vrátil do ligového kolotoča, jeho tím dostal výprask od lídra

Päťdesiatjedenročný Jozef Stümpel sa do hokejového dôchodku zatiaľ nechystá ani náhodou. Po trojročnej pauze sa vrátil na ľad v súťažnom zápase.

19.12.2023 12:12
SR hokej TL 48. kolo Zvolen Trenčín BBX Foto:
Jozef Stümpel ako hráč Trenčína v roku 2016.
debata

Majster sveta z roku 2002 sa dohodol na spolupráci s HK Levice, ktorému patrí posledná priečka tabuľky A-skupiny druhej hokejovej ligy. Naposledy na ostrý zápas nastúpil v roku 2020 v drese Žiaru nad Hronom, ktorý vtedy taktiež pôsobil v tretej najvyššej súťaži.

""Zajtra čaká pre levický hokej historický moment, kedy dres žlto-zelených oblečie legenda slovenského a svetového hokeja Jozef Stümpel.

Tešíme sa, že si za náš klub zahrá ďalší majster sveta. Sme radi, že sa nám podarilo Jozefa pritiahnuť a vo svojich najlepších rokoch ukáže niečo zo svojho umenia", napísal levický klub pred zápasom.

Jaromír Jágr Čítajte viac S riľami pod pažami, s mulletom na hlave, Jágr sa pred rokmi vydal dobyť hokejový svet. V januári si ho uctia

Návratu sa fanúšikovia na začiatku decembra nedočkali, avizovaný historický moment sa nekonal pre tráviace problémy slovenskej legendy. Skúsený center tak zažil svoj levický debut až 16. decembra.

Stümpel pred zápasom avizoval, že návrat do súťažného kolotoča sa nerodil ľahko. Posledné týždne poctivo trénoval, aby sa dostal do stavu, v ktorom bude vo svojom veku schopný nastúpiť do ostrého duelu.

Prvý súper nemohol byť ťažší, Levice čakal ťažký zápas ľade lídra A-skupiny zo Senice. Domáca HC Dukla potvrdila rolu favorita a Levičanov poslala domov s desaťgólovou nádielkou.

Stümpel po zápase priznal, že dlhý herný výpadok sa prejavil aj na ľade, ale napriek tomu si súťažný hokej po trojročnej pauze užil a chce sa zlepšovať každým zápasom.
Slovenská suverenita v zápase proti Nórsku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako to vyzeralo pri rekordnom...
debata chyba
Viac na túto tému: #návrat #comeback #Jozef Stümpel #HK Levice