Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Slovenský hokejista búra stereotypy. Netradičnému hobby sa venuje aj s priateľkou. Promócie na Camp Nou? Jedno obrovské stavenisko

Juraj Šiška si nedávno zahral na Nemeckom... Foto: SZĽH - Andrej Galica
Nemecko SR Hokej NP Rakúsko Juraj Šiška si nedávno zahral na Nemeckom pohári v drese Slovenska.

Mali ste pri záverečných skúškach väčšie nervy ako pred súťažným zápasom?

Koniec prebiehal obhajobou a analýzou práce – formou ústnych skúšok. Išlo to všetko online. Napriek tomu som mal pocit, akoby som stál priamo pred skúšajúcimi v jednej miestnosti.

Čo sa týka stresu, bolo to úplne iné ako pri hokeji. Hlavný dôvod bol môj rešpekt pred angličtinou. Pôsobil som síce v zahraničí, ale dokázať sa pohotovo vyjadrovať pred odbornou porotou je iný level.

SR Hokej SZĽH NHL Draft Autogramiáda TNX Čítajte viac V zámorí žiari Slovák s netradičným rituálom. Pred najkrajším zážitkom v živote som musel odpovedať aj na zvláštne otázky

Skúška však prebehla bez problémov. Nikto sa ma nesnažil nachytať alebo silou-mocou hľadať chyby. Bol som z toho príjemne prekvapený a dodalo mi to veľký entuziazmus.

Na promócie do Barcelony ste zobrali aj priateľku. Čím vás metropola Katalánska najviac ohúrila?

Promócie mali prebiehať na ikonickom futbalovom štadióne Camp Nou. Pár mesiacov pred tým ho ale začali rekonštruovať a bolo tam práve počas nášho pobytu jedno obrovské stavenisko. Organizačne to však bolo zvládnuté perfektne a na vysokej úrovni. Veľmi som si to užil.

Bolo náročné skĺbiť posledný rok štúdia s hokejovými povinnosťami?

Je pravda, že som bol minulú sezónu totálne vyprahnutý. Môj harmonogram bol nabitý. Od pondelka do štvrtka som mal od tretej poobede do ôsmej večer prednášky. Našťastie sa vlani hralo v utorky len výnimočne. Dalo sa to teda stíhať, ale bolo toho na mňa veľa.

Dávid Skokan Čítajte viac Telo mi povedalo: Stačí! Poplakal som si. Keď Rusi naučili medveďa korčuľovať, ja vás naučím zručnosti

Akurát mi to vyšlo tak, že počas letnej prípravy som sa mohol sústrediť na skúšky. Keď sa to celé skončilo, bol som rád, že už nemusím tráviť toľko času za počítačom.

Mali ste popri štúdiu čas aj na vaše hobby, ktorým je pečenie a príprava granole?

Samozrejme, tomu sme sa aj s priateľkou neprestali venovať. Stále je to naša srdcovka. Neustále sa s tým hráme a vymýšľame nové receptúry. Veľmi nás to baví.

Snažíme sa aj vďaka tomu udržiavať zdravý životný štýl. Zachutila aj spoluhráčom, ktorým ju tiež občas napečiem. Veľmi ma teší pozitívna odozva, ktorú mám od ľudí.

hokej rozhodca Čítajte viac Škandál v českom hokeji. To máte na pamiatku, vy blbci! Šéf klubu hodil rozhodcom do šatne slepecké palice

Bolo by to časovo náročné, ak by ste chceli rozbehnúť vlastný biznis?

Chvíľu sme nad tým uvažovali, ale bolo by to veľmi komplikované. Trávim pol dňa na štadióne, tri dni cestujem na zápasy. Neviem si predstaviť, ako by sa to dalo skĺbiť. Takto to ostáva naše hobby, ktorému sa však intenzívne venujeme vo voľnom čase.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Juraj Šiška