Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rošáda tabuľkových susedov. Slovan a Bystrica si vymenili útočníkov, obaja sa vracajú na známe miesto

Extraligové kluby HC Slovan Bratislava a HC '05 Banská Bystrica zrealizovali výmenu dvoch útočníkov. Tí sa vrátili do prostredia, v ktorom už v minulosti pôsobili.

12.11.2023 08:41
SR Bratislava šport hokej TEL15. kolo Spišská... Foto: ,
Na snímke vpravo Olivier Archambault (Spišská N. Ves) a vľavo Alex Výhonský (Slovan).
debata

K „baranom“ sa pripojil Alex Výhonský, opačným smerom zamieril Roman Žitný. Kluby potvrdili transakciu na oficiálnych stránkach.

Pre bratislavského rodáka Žitného ide o návrat do bývalého pôsobiska po troch rokoch, v sezóne 2019/2020 zaň odohral 51 zápasov so ziskom 11 kanadských bodov (6 gólov, 5 asistencií). Následne si obliekal dresy Nitry a Michaloviec.

Reway Lehtinen Čítajte viac Nový spoluhráč Réwaya? Stať sa ním má Fín odsúdený zo znásilnenia. V klube by sa zaradil k problémovým typom

Zo Zemplína zamieril v júni 2023 do Banskej Bystrice výmenou za Michala Kabáča. Pod Urpínom odohral v prebiehajúcej sezóne 2023/2024 17 zápasov, v ktorých nazbieral 8 bodov (2+6).

"Do tímu prichádza rodený Bratislavčan a hokejista v ideálnom veku, ktorý pomerne dobre pozná prostredie nášho klubu a zároveň má bohaté skúsenosti s pôsobením v najvyššej slovenskej súťaži. Romana považujem za šikovného a kreatívneho hráča, ktorý navyše k týmto vlastnostiam dokázal v nedávnych sezónach pridať nadpriemernú streleckú efektivitu.

Teraz je našou úlohou vhodne ho zapracovať do našej zostavy a herného systému, aby sme čo najskôr mohli využiť jeho hokejové prednosti v náš prospech," uviedol športový riaditeľ HC Slovan Bratislava Rostislav Dočekal.

Žitný, o ktorého sa klub zaujímal už pred sezónou 2023/2024, by mal prvý zápas po návrate do Slovana absolvovať v stredu 15. novembra, keď je na programe dohrávka 16. kola proti HK Nitra. Pre Slovan ide počas prebiehajúcej reprezentačnej prestávky už o tretí, resp. štvrtý zásah do kádra. V ňom už nefiguruje kanadský útočník Zach O'Brian, naopak premiéru v slovenskej extralige absolvuje jeho krajan Ethan Werek.

Andrej Parfionov Čítajte viac Humenné dotiahol do extraligy. Tréner Parfionov v tíme nováčika skončil

Výhonský odohral v drese Banskej Bystrice uplynulé tri sezóny. Do Slovana zamieril v lete 2023, keď s klubom podpísal ročnú zmluvu s opciou. V prebiehajúcom ročníku mal v 13 zápasoch bilanciu 1 gól a 2 asistencie. Generálny manažér športovej sekcie banskobystrického klubu Ľuboš Pisár považuje za veľký plus staronovej akvizície univerzálnosť.

"Od Romana Žitného sa očakávalo, že prispeje výraznejšou mierou k víťazstvám. Aj napriek jeho snahe sa to úplne nedarilo napĺňať, čím narastala frustrácia na jeho, aj na našej strane. Aj z toho dôvodu sme usúdili, že táto výmena bude prospešná pre všetky strany, pre nás a aj pre Slovan.

V osobe Alexa Výhonského získavame rozdielového hráča, hoci v inom smere. Alex nám prinesie obrovskú dávku energie a srdca na ľade a pozdvihne kvalitu tej päťky, v ktorej bude hrať. Je to univerzál, ktorý dokáže výrazne pomôcť aj top hráčom, a to svojou fyzickou hrou, korčuľovaním a pracovnou morálkou. Je veľkým plusom, že dokáže zahrať v hornej a aj v spodnej šestke."

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Banská Bystrica #HC Slovan Bratislava