Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred troma rokmi si pochvaľoval cenu potravín. Do Slovana sa vracia produktívny Kanaďan

Rozpačitý úvod novej extraligovej sezóny okrem výmeny trénera a športového riaditeľa prinútil vedenie HC Slovan Bratislava aj k posilneniu hráčskeho kádra.

05.10.2023 12:39
Brendan Ranford Foto: ,
Brendan Ranford na snímke z apríla 2021.
debata (1)

„Belasí“ doň získali kanadského útočník Brendana Ranforda, ktorý v klube v minulosti pôsobil v ročníku 2020/2021. Tridsaťjedenročný rodák z Edmontonu podpísal so Slovanom zmluvu do konca aktuálnej sezóny.

"Brendan pricestuje do Bratislavy vo štvrtok ráno a avizuje, že by sa chcel hneď zapojiť do dopoludňajšieho tréningu.

Zatiaľ je otázne, či tréneri využijú jeho služby už v piatkovom šlágri na ľade Košíc. V nedeľu v Banskej Bystrici by však už mal nastúpiť.

Jendek Kapuš Růžička Čítajte aj Hostia si chodia na Nepelov štadión po výhry. Frustrovaný Růžička pomenoval hlavný problém

Tentoraz bude v Slovane nosiť dres s číslom 95, keďže ‚jeho‘ 39-ku z prvého pôsobenia v Slovane si už medzitým zobral Liam Pecararo," informuje Slovan na svojom webe.

Vo farbách Slovana absolvoval Brendan Ranford dovedna 33 štartov s bilanciou 15 gólov a 21 asistencií. Počas pôsobenia v Bratislave ho limitovali zranenia a nemohol si užiť ani fanúšikov na tribúnach, keďže sa hralo na prázdnych štadiónoch.

Po odchode zo Slovenska strávil dve sezóny v Nemecku v kluboch Bietigheim Steelers a Löwen Frankfurt, v oboch sa mu darilo v produktivite. Ešte pred zastávkou v Bratislave hral v Európe za nemecký Eisbären Berlín a vo Švédsku za tím Mora IK.

„Slovensko je krásna krajina, tak prečo nie? A v porovnaní s Kanadou aj omnoho lacnejšia, čo vidím na kupovaní potravín. Neviem, aká bude budúcnosť, ale viem si predstaviť, že by som ju mohol stráviť v Bratislave,“ komentoval Ranford svoju prvú zastávku v Slovane.

V zámorí si ho v ruku 2010 vybral v 7. kole draftu nováčikov NHL klub Philadelphia Flyers. Do profiligy sa dostal iba na jedno stretnutie, absolvoval ho za Dallas Stars v ročníku 2014/2015.

Mitchell Miller Čítajte aj Šikanoval spolužiaka, teraz je v extralige. Taká blbosť, médiá mu chcú zničiť kariéru, zastávajú sa Američana Valábik so Šatanom

Omnoho viac času strávil v AHL, kde nazbieral 338 štartov v základnej časti s bilanciou 63 gólov a 133 asistencií, v play-off pridal 28 štartov (9+12). V ročníku 2013/2014 sa s Texasom Stars dokonca víťazom Calderovej trofeje.

Brendan Ranford má v rodine slávneho predka, jeho strýko Bill Ranford bol bývalý vynikajúci brankár NHL a Edmontonu Oilers pomohol dvakrát k Stanleyho poháru.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Brendan Ranford