Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po škandále s invalidným vozíkom si ho podal aj hviezdny otec. Nováčika extraligy posilní smutne preslávený mladík

Nováčik najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC 19 Humenné angažoval Carsona Brierea.

25.07.2023 10:29
Carson Briere Foto: ,
Carson Briere (vpravo).
debata

Pre 23-ročného útočníka pôjde o prvý angažmán mimo Severnej Ameriky, jeho doterajšia kariéra sa odvíjala v nižších zámorských ligách. Klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

Briere odohral uplynulé tri ročníky v univerzitnej súťaži NCAA v drese Mercyhurst university. V základnej časti ročníka 2022/2023 mal v 30 zápasoch bilanciu 5 gólov a 8 asistencií.

Stanislav Galimov Čítajte aj Nováčik z Humenného ulovil skúseného brankára z KHL. V Poprade stavili na maďarského reprezentanta

Jeho otec je bývalý kanadský útočník Daniel Briere s vyše tisíckou zápasov v NHL a dvoma titulmi majstra sveta. V súčasnosti pôsobí ako generálny manažér Philadelphie Flyers.

V marci tohto roka vyvolalo nielen v zámorí pobúrenie incident z baru, v ktorom Briere junior zhodil zo schodov invalidný vozík. Jeho majiteľka bola 23-ročná Sydney Benesová, ktorá pri autonehode v roku 2021 prišla o obe nohy.

Počas Brierovho skutku bola práve na toalete na prízemí, kam ju odniesli priatelia. Na vozíku, ktorý stál 2000 dolárov, spôsobil hokejista viaceré škody.

Incident nasnímala kamera:

„Keď som videl, čo Carson spravil, bol som šokovaný. Bolo to neospravedlniteľné a v rozpore s našimi rodinnými hodnotami. S ľuďmi chceme vždy jednať s rešpektom.

Carsonovi je to veľmi ľúto a prijíma plnú zodpovednosť za svoje správanie,“ vyhlásil Daniel Briere, ktorý ukončil kariéru v roku 2015.

Daniel Briere na archívnej snímke v drese... Foto: SITA
Daniel Briere Daniel Briere na archívnej snímke v drese Philadelphie.

Jeho syn čelil obvineniam z výtržníctva a ďalších dvoch trestných činov.

Ospravedlnil sa aj samotný vinník, ktorý prisľúbil, že urobí všetko pre to, aby napravil svoje neuvážené činy. Tím Mercyhurst university ho vylúčil.

Pre Briera nešlo o prvý prehrešok. V roku 2019 ho vylúčili z družstva Arizonskej štátnej univerzity, keď porušil interné pravidlá.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC 19 Humenné #Carson Briere