Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Slovan oznámil meno náhrady za legionára Harrisa. Siahol po jeho krajanovi

Novou posilou hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa stal kanadský útočník Zach O'Brien.

06.06.2023 15:44
HOKEJ-TE: Bratislava - Nitra Foto: ,
Brant Harris zo Slovana uniká Ivanovi Švarnému z Nitry.
debata

Tridsaťročný center, ktorý môže hrať aj na krídle, podpísal s extraligistom zmluvu na jednu sezónu. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovana.

O'Brien by mal v bratislavskom klube nahradiť na poste centra krajana Branta Harrisa, ktorý po vlaňajšej sezóne uprednostnil ponuku z Českých Budějovíc.

O'Brien odohral uplynulé sezóny v zámorských tímoch Newfoundland Growlers (ECHL) a Toronto Marlies (AHL).

V nedávno skončenej sezóne zaznamenal v drese Growlers v 59 zápasoch základnej časti 23 gólov a 64 asistencií, v 11 dueloch play off pridal 13 bodov (4+9). Bol najlepší nahrávač ligy a dostal sa do prvého All Star tímu ECHL.

Za Marlies predtým nastúpil v siedmich stretnutiach s bilanciou dva góly a štyri asistencie. Do Bratislavy pricestuje 26. júla a k mužstvu sa pripojí na začiatku hlavnej fázy letnej prípravy.

„Som naozaj nadšený, že túto novú kapitolu mojej kariéry začnem práve v Bratislave. O klube, meste a celkovej organizácii som nepočul nič iné, iba samé skvelé veci. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som pomohol tímu vyhrať majstrovský titul,“ povedal O'Brien pre klubovú webstránku.

Kanadský útočník odohral väčšinu kariéry v nižších zámorských súťažiach. V lete 2010 ho na tréningový kemp pozval klub NHL San Jose Sharks, v roku 2015 získal s tímom AHL Manchester Monarchs prestížny Calderov pohár. Európske ľady si už vyskúšal počas pôsobenia v druhej nemeckej lige (DEL2), kde obliekal dresy Ravensburgu a Landshutu.

SR Hokej TEL štvrťfinále 4 Nitra Slovan NRX Čítajte aj Nechýbalo veľa a Slováci by boli svetu na smiech. Fraška speje ku koncu, chýba doriešiť už len detaily

"V Slovane ho budeme chcieť využiť na pozícii stredného útočníka v rámci našich elitných formácií. Zach predstavuje kombináciu skúseností, kreativity, zručnosti a konzistentnosti.

Jeho hokejové myslenie a konštruktivita sú na vysokej úrovni. Očakávame, že sa stane ofenzívnym ťahúňom mužstva a svoj prínos pre Slovan potvrdí v hre v rovnovážnom počte, ako aj v presilových hrách, kde zúžitkuje svoju kreativitu a čuch na góly," opísal čerstvú akvizíciu športový riaditeľ „belasých“ Oto Haščák.

Angažovaním O'Briena Slovan nateraz skompletizoval menoslov zahraničných hráčov, na súpiske ich má sedem – jedného brankára, dvoch obrancov a štyroch útočníkov.

Hokejové zápisy, ktoré (zrejme) nik neprekoná Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Dvaja desaťbodoví hráči v jednom zápase,...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Zach O'Brien