Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozvoj mladých talentov, obmedzenie legionárov, profesionálni rozhodcovia. Kluby zverejnili, za akých podmienok sa dohodnú so zväzom

Extraligové kluby na stredajšom stretnutí v Demänovej deklarovali snahu dohodnúť sa so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) ohľadom pokračovania najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.

03.05.2023 16:43
Martin Nemčík Foto: ,
Jednou z požiadaviek klubov sú profesionálni rozhodcovia.
debata (127)

Predstavitelia klubov zdôrazňujú, že riadenie ligy by malo byť založené na demokratickom princípe.

Zároveň chcú akcentovať rozvoj mladých hráčov, ako aj rozumné obmedzovanie počtu zahraničných hokejistov v extralige.

Žiadajú vytvorenie nezávislého disciplinárneho orgánu a revíznej komisie.

Gerlach Prešov Čítajte viac Najlepší strelec extraligy by mohol ostať na východe. Záujem o jeho služby mal prejaviť tím, ktorý bol v kríze

Chcú napodobniť vyspelé hokejové ligy

"Dnes sme sa stretli v Demänovej, aby sme prediskutovali postoje väčšiny slovenských extraligových klubov. Najdôležitejšou témou bolo rokovanie so zväzom ohľadom ďalšieho riadenia extraligy.

Snažili sme sa o diskusiu intenzívne doteraz a v tejto snahe pokračujeme naďalej. Boli by sme radi, ak by táto dohoda kopírovala všetky vyspelé hokejové ligy vo svete.

Dobrým príkladom je dohoda medzi českým zväzom a Asociáciou profesionálnych klubov ľadového hokeja v Česku.

Zatiaľ posledné rokovanie so zväzom sme absolvovali v utorok, navzájom sme si predložili viaceré alternatívy a hľadáme kompromisné riešenie," uviedol v tlačovej správe prezident HC ‘05 Banská Bystrica Tomáš Boľoš.

Prezident HK Nitra a predseda predstavenstva... Foto: TASR, Jaroslav Novák
SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Prezident HK Nitra a predseda predstavenstva Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK) Miroslav Kováčik.

"Naša platforma chce rozvíjať profesionálny seniorský hokej na Slovensku, chceli by sme akcentovať rozvoj mladých hráčov (do 20 rokov), ako aj rozumné obmedzovanie počtu zahraničných hokejistov v extralige.

Za svoje základné piliere považujeme rovnosť a solidaritu všetkých klubov," vyjadril sa prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

DSC 0396 Čítajte viac Trio mladíkov si po MS zlepšilo pozíciu pred draftom. V zámorí ospevujú mladíka z Trstenej

V Demänovej sa stretlo deväť klubov – HC Košice, HC Nové Zámky, HK Poprad, HC'05 Banská Bystrica, HK Nitra, MHk 32 Liptovský Mikuláš, HK Dukla Trenčín, HC 21 Prešov a HK Spišská Nová Ves.

Kluby sú za profesionálnych rozhodcov

Do rokovaní sa však zapájajú aj zvyšné extraligové kluby. Riaditeľku Asociácie profesionálnych hokejových klubov (APHK) Anetu Büdiovú teší, že partneri prejavili záujem o predĺženie opcií s APHK.

„Partneri extraligy, na čele s generálnym partnerom spoločnosťou TIPOS, partnerom Tipsport aj RTVS nám vyjadrili podporu v našej snahe o konsolidáciu pomerov a stabilizovanie vzťahov. Veríme, že sa v najbližších dňoch so SZĽH dohodneme,“ uviedla Büdiová v tlačovej správe.

© Autorské práva vyhradené

127 debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH #Tipos extraliga