Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trio mladíkov si po MS zlepšilo pozíciu pred draftom. V zámorí ospevujú mladíka z Trstenej

Slovenský hokejový útočník Juraj Pekarčík naplno využil účasť na aprílových majstrovstvách sveta hráčov tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku na to, aby dal o sebe vedieť hokejovým skautom pred tohtoročným draftom nováčikov do zámorskej NHL.

02.05.2023 16:55
DSC 0396 Foto:
Vľavo Juraj Pekarčík a v strede Roman Kukumberg na archívnej snímke.
debata

Expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News zaradil 17-ročného rodáka z Trstenej medzi hráčov, ktorí na šampionáte zvýšili svoje šance na to, že si ich vyberie niektorý z klubov profiligy.

Pekarčík bol na turnaji druhý najproduktívnejší Slovák po Daliborovi Dvorskom, v siedmich zápasoch nazbieral desať bodov za tri góly a sedem asistencií.

IIHF Čítajte aj Bez bronzu: Mladí Slováci nechali na ľade srdce a proti Kanade boli lepším tímom. Súper ich zlomil v predĺžení

"Slováci potrebovali niekoho, kto bude v ofenzíve sekundovať Dvorskému. Pekarčík sa toho zhostil viac než dobre a hral excelentne. Ukázal svoje schopnosti prihrávať a zakladať akcie.

Posielal puky do stredu klziska, čo bolo pre tím kľúčové najmä v presilovkách.

Jeho status pred draftom sa zmenil z relatívne neznámeho hráča na možnú voľbu v treťom či štvrtom kole," napísal Ferrari o úradujúcom víťazovi Kontinentálneho pohára s HK Nitra.

12. Dalibor Dvorský Čítajte aj Talentovaný Dvorský prekonal rekord Gáboríka. Pôjde na MS? Nechám to na trénerov

Odborník zaradil medzi hokejistov, ktorí si na MS osemnástok zlepšili pozíciu pred draftom, aj ďalších dvoch Slovákov – brankára Samuela Urbana a útočníka Adama Cedza. Bližšie sa im však nevenoval.

Pekarčík obsadil 41. miesto v konečnom preddraftovom rebríčku Centrálneho skautingu NHL medzi korčuliarmi pôsobiacimi v Európe.

Pre porovnanie, Dvorský v ňom skončil tretí a dlhodobo patrí medzi adeptov na umiestnenie v prvej desiatke na drafte.

Účastníci MS 2023. Kto má najviac hokejových hál? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Slovinsko - 7 krytých zimných štadiónov,...
debata chyba
Viac na túto tému: #draft #MS do 18 rokov #Juraj Pekarčík