Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Z nuly hrdinom. Útočník Košíc sa vyrovnal s kritikou i novou rolou: Som dobitý a unavený, ale ešte nekončím!

Marek Hovorka s majstrovskou trofejou. Foto: HC Košice
Marek-Hovorka1 Marek Hovorka s majstrovskou trofejou.

Ako budete oslavovať?

Och, tak to netuším (smiech). Už nie som najmladší. Musím si dávať pozor, ale pokúsim sa držať s chlapcami krok. Dúfam, že sa vedenie buchne poriadne po vrecku a pripraví nám perfektné prekvapenia.

Zvolen ste vo finále zdolali 4:1 na zápasy. Aká bola séria o titul z vášho pohľadu?

Skončilo sa to tak, ako malo. Zvolenčania si zaslúžili vyhrať jeden zápas. Hrali veľmi dobre. My sme však predviedli výkon hodný šampióna. Piaty zápas sme mali absolútne pod kontrolou. Teší ma, že sme titul vyhrali doma. Pre ľudí je to výnimočné, keď môžu úspech oslavovať aj s hráčmi na svojom štadióne.

Z úst súperov aj niektorých expertov zaznela kritika, že ste hrali až príliš defenzívny hokej. Čo by ste im odkázali?

Poviem pravdu, mňa toto vôbec nezaujíma, či hráme stojatý hokej, alebo lietame po ľade. Mali sme desať hráčov nad 30 rokov. Načo by sme sa hnali dopredu? Hrali sme umne, takticky. Vedeli sme, kedy máme zaútočiť, kedy prepnúť na vyšší level a to nám vychádzalo. Boli sme nesmierne skúsení a mentálne silní. Verili sme vo svoje schopnosti a systém.

Marek Hovorka s majstrovskou trofejou. Foto: HC Košice
Marek-Hovorka2 Marek Hovorka s majstrovskou trofejou.

Tréner Dan Ceman sa ukázal ako výborný stratég, ktorý vypracoval vhodnú taktiku. Bol nepríjemný systém, ktorý ste predvádzali, predovšetkým jeho zásluhou?

Bola to kombinácia našich schopností, skúseností a jeho taktiky. Ak nemáte vhodných hráčov, môžete byť akokoľvek takticky pripravený tím, ale na ľade sa to nemusí prejaviť. Vedeli sme, kedy máme povoliť a kedy pritiahnuť. Preto sme dokráčali až do finále a v ňom uspeli.

Ako hodnotíte sezónu, v ktorej ste začínali v druholigovej Žiline, z vášho pohľadu?

From zero to hero (z nuly hrdinom). Asi tak. Vystihuje to všetko. Prvýkrát v kariére som zažil takúto sezónu. Začala sa vyvíjať veľmi zle. Strácal som chuť do hokeja, už ma to nebavilo. Premýšľal som, ako ďalej. Pozrite sa na mňa teraz. Som členom majstrovského mužstva a idem si užívať oslavy.

Majstrovské oslavy víťaza extraligy HC Košice Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prebiehal víťazný duel a oslavy s pohárom...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Hovorka