Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z nuly hrdinom. Útočník Košíc sa vyrovnal s kritikou i novou rolou: Som dobitý a unavený, ale ešte nekončím!

Sezónu začal v druholigovej Žiline. Jeho príchod do Košíc vo februári vyvolal rozporuplné názory. Tie súviseli najmä s jeho vekom. Panovali obavy, či má ešte 38-ročný útočník čo ponúknuť. Tréneri ho zaradili do štvrtej formácie, v ktorej obvykle hrajú mladíci. Prístupom a bojovnosťou si však okamžite získal priazeň fanúšikov.

24.04.2023 12:30
Marek-Hovorka3 Foto:
Marek Hovorka s majstrovskou trofejou.
debata

Napriek tomu, že v minulosti hral prevažne v elitných formáciách, s rolou pracanta sa vyrovnal.

„Nemal som s tým najmenší problém. Som vďačný za to, že mi Košice dali šancu. Boli veľmi hladné po titule a ja som nadšený, že som mohol byť pri tom," vraví Marek Hovorka, ktorý ani po zisku prvého extraligového titulu neuvažuje nad ukončením kariéry.

Máte za sebou poriadne dlhú a náročnú sezónu. Aké pocity vo vás pri pohľade na zlatú medailu prevládajú?

Som nesmierne vďačný za to, že mi Košice dali šancu. Obrovská vďaka patrí aj spoluhráčom a celému vedeniu. Je to úžasný pocit. Čo viac si môže hráč priať na staré kolená pred koncom kariéry. Som nadšený.

12. Finále Košice - Zvolen Čítajte viac Magnet na tituly, famózny brankár i nedobytná pevnosť. Sedem dôvodov, prečo získali Košice magickú deviatku a vyrovnali Slovan

Zahrali ste si na olympiáde, dvoch MS, máte extraligový titul. Zvažujete zavesiť korčule na klinec?

To zatiaľ nehrozí, ani to netvrdím. Momentálne som dosť dobitý a unavený, ale to je normálne. Končiť sa ale ešte nechystám. Cítim, že ešte môžem niečo dosiahnuť.

Steel aréna bola pre vás nedobytná pevnosť. Nakoľko dôležité pre vás bolo, že ste mali počas celého play off výhodu domáceho prostredia?

Košice boli hladné po titule. Dlho čakali na takýto úspech. Divácky záujem bol obrovský. Od štvrťfinále bola Steel aréna prakticky stále vypredaná. Ľudia nás hnali dopredu. Preto som si prial, aby sme vyhrali základnú časť.

VIDEO: Ako prebiehali oslavy titulu hráčov HC Košice priamo v šatni

Video

Vedel som, že domáce prostredie bude rozhodujúce. Napokon sme doma vyhrali deväť z desiatich zápasov. Doma sme dominovali, hrali sme ako majstri. Zvládli sme to neskutočne. Klobúk dole pred všetkými hráčmi.

Košice získali deviaty majstrovský titul, vy premiérový. Nakoľko je to pre vás špeciálny moment?

Pre Košice má tento titul väčší význam. Pre mňa je super, že som mohol chlapcom pomôcť k magickej deviatke. Som šťastný, že som získal svoj prvý titul práve s Košicami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Hovorka