Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Magnet na tituly, famózny brankár i nedobytná pevnosť. Sedem dôvodov, prečo získali Košice magickú deviatku a vyrovnali Slovan

Magnet na tituly Marek Bartánus

Útočník Marek Bartánus je magnetom na extraligové tituly. Na svojom konte ich má už šesť. Oceliarom pomohol skúsenosťami aj produktivitou.

„Tvrdo sme dreli, aby sme to dotiahli takto vysoko. Zvolen si zaslúži pochvalu, boli to extrémne náročné finálové zápasy. Pre mňa osobne je každý titul nádherný, no ten posledný vždy chutí najlepšie," povedal Bartánus.

Skúsenosťami mu sekundoval aj útočník Marek Hovorka, ktorý naopak získal svoj prvý extraligový titul.

Pre 38-ročného rodáka z Dubnice nad Váhom išlo o novú pozíciu. V tíme sa zhostil role vo štvrtom útoku a na ľade pútal pozornosť nesmiernou bojovnosťou.

„Nemal som s tým najmenší problém. Som vďačný za to, že mi Košice dali šancu. Boli veľmi hladné po titule a ja som nadšený, že som mohol byť pri tom," uviedol Hovorka.

Defenzíva

Košičania mali už počas základnej časti najlepšiu defenzívu v lige. V play off ju dokázali ešte vyšperkovať a súperov dokázali pretlačiť aj s jedným či dvoma strelenými gólmi.

Jedným z lídrov defenzívy bol obranca Jakub Ferenc, ktorý počas sezóny získal aj popri českom aj slovenské občianstvo.

„Nemyslím, že sa niekto o rok bude pýtať, aký sme hrali hokej. Budeme zapísaní ako majstri a to, či hráme účelne, alebo nie je úplne jedno.

Aj v Česku hrá Třinec defenzívnejším štýlom a tiež im to prináša úspech," uviedol Ferenc.

Video

Aj podľa trénera Cemana bola dôležitá defenzívna štruktúra, ktorú dokázali dodržiavať všetci rháči.

„Limitovali sme gólové šance súpera na minimum. Vo štvrtom zápase nám to nevyšlo a ten sme aj prehrali. Celkovo som bol ale s naším herným prejavom spokojný," vravel Ceman.

Legionári

Vedenie Košíc vyskladalo tím s legionármi, ktorí patrili k výrazným oporám mužstva. Najproduktívnejším hráčom bol Fín Joona Jääskeläinen, ktorý prišiel pred sezónou zo Slovana Bratislava.

Ďalším z ofenzívnych lídrov bol Brett Pollock, v defenzíve zas kraľoval Jordon Southorn. Pred koncom základnej časti prišiel aj Kanaďan Hunter Fejes. Ten sa okamžite zaradil medzi vydarené akvizície a strieľal jeden gól za druhým.

„Tím bol fantastický. Všetci ma tu prijali s otvorenou náručou. Každý vedel, aké je jeho miesto v systéme. Súperom sa proti nám hralo ťažko. Bojovali sme jeden za druhého. Boli sme ako rodina a tou už ostaneme navždy," vyhlásil Fejes.

... Hunterovi Fejesovi asi vysmädlo, každopádne... Foto: SITA, Marek Lukáč
18. Finále Košice - Zvolen Hunter Fejes ... Hunterovi Fejesovi asi vysmädlo, každopádne košickí hokejisti majú pred sebou búrlivé majstrovské oslavy.

Zvolen

Tretí tím po základnej časti vstupoval do paly off s vizitkou najlepšej ofenzívy. Tú však vo finále nedokázal potvrdiť.

V prvých troch stretnutiach dokázali Zvolenčania streliť iba dva góly. V štvrtom zápase síce vyhrali doma 5:2, no v piatom opäť nedokázali nájsť recept na Riečického a košickú defenzívu.

Slabá efektivita bola jedným z faktorov boja o titul. Ak by zvolenskí hokejisti vyťažili viac zo svojich početných šancí mohlo byť finále omnoho dramatickejšie.

Majstrovské oslavy víťaza extraligy HC Košice Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Ako prebiehal víťazný duel a oslavy s pohárom...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Bartánus #Dan Ceman #Dominik Riečický