Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V nedeľu strihal pupočnú šnúru, v pondelok hral finále. Obranca Košíc je pripravený pomôcť so špeciálnym rituálom

Noc strávil v pôrodnici a na druhý deň už hral finále extraligy. Obranca Košíc Eduard Šedivý (31) sa dočkal prvorodenej dcérky. K obrovskej radosti v súkromnom živote by rád pridal aj majstrovský titul. Východniari sa k zisku pohára Vladimíra Dzurillu po druhej výhre nad Zvolenom výrazne priblížili. Tretí zápas je na programe vo štvrtok vo Zvolene.

18.04.2023 13:30
Eduard Šedivý Foto: ,
Eduard Šedivý.
debata

Oceliarov zdobí zatiaľ výborná defenzíva na čele s brankárom Dominikom Riečickým.

K čistému kontu v druhom zápase, ktorý košickí hokejisti vyhrali futbalovým výsledkom 1:0, dopomohol aj Šedivý.

Medzi novinárov prišiel vysmiaty a v dobrej nálade. „Víťazstvo chcem venovať rodinke. Mojej manželke a dcére Emke," vravel.

Kým vaši spoluhráči bojovali so Zvolenom v prvom finálovom zápase, vy ste mali úplne iné povinnosti. Ako prežívala opora defenzívy Košíc rolu hlavnej opory pri pôrode?

Bol to veľmi náročný deň. Chcem sa poďakovať rodine za podporu. Vďačný som aj spoluhráčom a trénerom, že mi bez váhania umožnili, aby sme mohli byť spolu ako rodina vo výnimočnej chvíli. Chlapci na ľade zabojovali aj za mňa v prvom zápase a pomohli mi aj v druhom. Trochu som sa v prvej tretine hľadal, ale potom to už išlo.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @claudia_sediva

Mali ste čas popri pôrode sledovať aj zápas?

Pred obedom sme už išli do pôrodnice. Pár hodín sme si ale počkali. Práve v čase, keď štartoval zápas, začala manželka rodiť. Trvalo to od šiestej do ôsmej večer. Malá sa narodila v čase 20:01. Hokej som však nesledoval vôbec. Boli tam doktori – fanúšikovia, ktorí mi hlásili priebežný stav. Tešili sme sa spolu aj z hokeja.

Boli ste celý čas s manželkou?

Nechal som to na nej, nech ona rozhodne, či ma tam chce mať až do konca. Napokon som s ňou bol po celý čas, od rána až do večera. Dokonca som aj strihal pupočnú šnúru.

Video

S akými mierami sa dcérka narodila?

Mala 50 centimetrov a 3350 gramov.

Čakajú vás dva dni bez zápasu, budete ich tráviť s rodinkou?

Určite ich pôjdem navštíviť. Každá minúta s nimi je krásna. Zatiaľ mám informáciu, že by ich z nemocnice mali pustiť vo štvrtok. Chcem s nimi byť čo najviac sa bude dať. Trochu si navzájom doplníme sily.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Eduard Šedivý #Tipos extraliga