Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Flegmatik v maske reagoval na prirovnanie k legende vtipne. Tréner Košíc oznámil po zápase radostnú novinku

Pri rozhovoroch s novinármi sa vždy usmieva, srší z neho prirodzený flegmatizmus. Často odpovedá krátko, no výstižne. Brankár HC Košice Dominik Riečický má famóznu formu. V play off odchytal päť zápasov a vo všetkých prípadoch sa tešil z víťazstva. Inak tomu nebolo ani v úvodnom stretnutí finále so Zvolenom, v ktorom v závere nevídane zariskoval.

17.04.2023 00:15
SR hokej TEL extraliga finále Košice Zvolen KEX Foto:
Brankár Košíc Dominik Riečický bol veľkou oporou tímu v prvom zápase finále.
debata

Košickí hokejisti sa síce po výhre 3:1 v prvom finálovom dueli so Zvolenom ujali vedenia v sérii, no herným prejavom neoslnili.

Na triumfe mal enormný podiel Riečický, ktorý pochytal 35 z 36 striel hostí a zaznamenal vyše 97-percentnú úspešnosť zákrokov.

„Mali sme kusisko šťastia a Ričiho v bráne. Vďaka tomu sme vyhrali," hodnotil po zápase košický útočník Marek Bartánus, ktorého gól v presilovej hre na začiatku druhej tretiny bol napokon víťazný.

Košičania prelomili dlhú negatívnu sériu nevyužitých presilových hier. Až 25 krát v rade v nich nedokázali skórovať. Smolu prelomil až americký legionár Hunter Fejes.

New Jersey Devils Čítajte viac V zámorí zverejnili rebríček, ktorý sa cení čoraz viac. Slovák je veľmi vysoko, prekonal zvučné mená NHL

Zvolenčania potvrdili povesť ofenzívne ladeného tímu. Domácich prestrieľali v pomere 36:16. Neboli však dostatočne efektívni.

„Musíme jednoznačne zlepšiť zakončenie a vyvarovať sa faulov, keďže Košičania nás trestali v presilovkách," povzdychol si útočník Zvolena Marek Hecl.

Riečickému veľa práce nevadilo

Spokojný s výkonom tímu bol aj tréner Peter Oremus. Vyzdvihol najmä agresivitu a pohyb hráčov.

„Predviedli sme presne to, čo sme od našich hráčov vyžadovali. Veci, na ktorých chceme stavať, aby sme boli v sérii úspešní, tie tam boli. Musíme to potvrdiť v druhom zápase a tentoraz aj z hľadiska výsledku," konštatoval Oremus.

Video

Hviezdou zápasu bol celkom zaslúžene Riečický, ktorý sa po otázke na veľký počet striel na chvíľu zamyslel.

„Je pravda, že som mal o čosi viac práce ako môj náprotivok Adam Trenčan. Nevadilo mi to. Čaká nás ďalší zápas a opäť chceme uspieť," vyhlásil košický brankár.

Ten vtipne okomentoval aj prirovnanie k legendárnemu kanadskému brankárovi Ronovi Hextallovi.

Po jednom zo zákrokov lapačkou ho k nemu prirovnal spolukomentátor televízneho prenosu Tomáš Halász.

„Priznám sa, že nemám napozeraných týchto brankárov. Neviem ako chytali. Čo sa týka tej šance, mal som aj šťastie, že ma to trafilo," povedal skromne Riečický.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #Marek Bartánus #Dominik Riečický