Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway kľučkoval, po puku sa vrhal ako lev, kotrmelcom brankára Zvolena však nezabránil

Oslavné kotrmelce pre fanúšikov, ktorých chválil aj tréner Peter Oremus, predviedol po šiestom zápase semifinále brankár Zvolena Adam Trenčan. Neprekonal ho ani mimoriadne aktívny Martin Réway, ktorý viackrát ukázal svoje typické kľučky. Rovnako ako v druhej sérii aj medzi Zvolenom a Spišskou Novou Vsou rozhodne sériu až siedmy zápas.

11.04.2023 23:49
SR hokej TEL semifinále Spišská Nová Ves Zvolen... Foto:
Martin Réway (vľavo) predviedol v šiestom zápase semifinále skvelý výkon hoci neskóroval.
debata (3)

Na ľade strávil vyše dvadsať minút. Zdobil ho skvelý prehľad v hre. Obrancom Zvolena viackrát zamotal hlavy, no gól si Martin Réway nepripísal.

Obetavo však hral aj v obrane, kde sa často vrhal za pukom a viackrát Zvolenčanom zmaril sľubnú šancu.

V závere zápasu dirigoval presilovú hru, keď Spišiaci odvolali brankára.

Pri chybe v rozohrávke sa ale Zvolenčania zmocnili puku a Patrik Marcinek gólom do prázdnej brány práve cez brániaceho Réwaya odštartoval eufóriu na strane hostí.

Video

Po zápase sa zvolenskému fanklubu, ktorý meral cestu na Spiš, odvďačil za podporu hrdina Zvolenčanov brankár Adam Trenčan kotrmelcami a potleskom.

„Všetkým bolo jasné, že pre nás mohla sezóna skončiť. Hrali sme výborný hokej. Konečne mi vyšli zákroky a cítil som sa fajn.

Chlapci hrali zodpovedne. Moje čisté konto je iba čerešničkou na torte. Podstatné je, že sme si vynútili siedmy zápas. Ideme do neho s jednoznačným cieľom uspieť," zdôraznil Trenčan.

Fanúšikovia sedeli na schodoch

Ten prezradil recept, ktorý by mal platiť na Spišiakov v siedmom zápase.

„Musíme hrať zodpovedne, neblázniť sa, a čo najdlhšie hrať na 0:0, keďže každá chyba môže rozhodnúť," vyhlásil zvolenský brankár.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Martin Reway #HK Spišská Nová Ves