Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj on je iba človek. Valábik radí Košičanom, ako by to mohli na Veľkonočný pondelok Škorvánkovi znechutiť

Bol to azda najlepší zápas v tohtoročnom play off. Rozhodla ho 99. minúta, v ktorej Michalovčania v 2. predĺžení prekonali košického brankára a zvíťazili 2:1. V sérii vedú 3:2 a majú semifinálový mečbal. O svojom postupe môžu definitívne rozhodnúť v pondelok na domácom ľade.

08.04.2023 23:06
Boris Valábik Foto:
Boris Valábik.
debata (6)

Pochopiteľne, na košickej striedačke zavládol po zápase obrovský smútok. Veď víťaz základnej časti prestrieľal svojho súpera 53:26.

Lenže Michalovce mali v bránke skvelého Stanislava Škorvánka.

„Odohrali sme nervóznu prvú tretinu, no v druhej i každej ďalšej sme boli dobrí. Mali sme hru pod kontrolou a veľa šancí na skórovanie. Jednoducho sme nevedeli dať gól. Ich brankár hral fantasticky. Možno sme mohli byť pred ním agresívnejší,“ hľadal príčiny zlyhania tréner HC Košice, Dan Ceman.

Vo svojom hodnotení ma stopercentnú pravdu. Košičania boli naozaj lepší ako súper, rýchlejšie korčuľovali a dostali sa do mnohých skvelých šancí. „Len v presilovkách sme si vypracovali päť veľkých príležitostí, no je to stále ten istý príbeh,“ naznačil Ceman, kde jeho tím tlačí topánka.

V koncovke…

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Stavajte v Michalovciach Škorvánkovi sochu. Tento brankár vychytal v Košiciach neuveriteľný triumf

Ceman však nebol po dueli skormútený, naopak, z jeho úst nevyšla jediná kritika na adresu jeho hráčov. „Som na chlapcov hrdý, nechali tam všetko, ale nedali viac gólov. Boli sme oveľa lepší ako Michalovce,“ dodal pred mikrofónom RTVS.

Potom sa o svoje pocity podelil Peter Kúdelka, tréner Michaloviec.

„Veľmi ťažký zápas, v prvej tretine sme hrali výborne, v tej druhej sa zasa nevedeli vymaniť spod tlaku. Sme šťastní, že cestujeme domov za stavu 3:2,“ vychŕlil zo seba na úvod.

V mužstve Michaloviec je veľká maródka, aj v piatom semifinále hrali Zemplínčania na tri útoky. Predovšetkým v predĺžení bolo badať, že hosťom dochádza para, ale bojovali ako levy. Podľa Kúdelku je teraz dôležité jedno.

„Regenerácia a koncentrácia. Nie je ešte koniec, ale urobili sme dôležitý krok. Urobíme všetko preto, aby sme doma uspeli,“ doplnil tréner.

V štúdiu RTVS sledoval a hodnotil zápas Boris Valábik, bývalý obranca a hokejový expert. Michalovčanov varoval, že to, čo im fungovalo v Košiciach, v pondelok na domácom ľade nemusí.

„Doma to nebudú mať jednoduché. V piatich zo šiestich scenárov mužstvo, ktoré toľkokrát vystrelí na bránku, aj vyhrá. Michalovčania sa nemôžu spoliehať len na to, že ak budú hrať dobre v defenzíve, tak vyhrajú. Aj brankár Škorvánek je len človek,“ naznačil Valábik.

A potom nenápadne ponúkol oceliarom radu. Ako na dobre rozchytaného 27-ročného Škorvánka, ktorý je hviezdou tohtoročného play off.

„Košičania budú musieť nájsť recept na Škorvánka. Či sa mu dostať pod kožu, rozprávať sa s ním, posielať zakaždým za ním útočníka, ktorý sa ho pokúsi rozhodiť. Musia vyskúšať čokoľvek,“ dodal Valábik.

Bitkár a tanečník. Čo (ne)viete o Valábikovi? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Boris Valábik, slovenská hokejová celebrita,...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Boris Valábik #Dukla Michalovce