Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania provokujú, hrajú zákerne a dobiedzajú za rozhodcami. To nám vyhovuje, vraví strelec Michaloviec

Museli sa vyrovnať s dierami v zostave. Útočníkov nahradili obrancovia. V sérii s Košicami prehrávali 0:2 na zápasy. Hokejisti Michaloviec ukázali silnú vôľu, nezlomnosť i súdržnosť a po dvoch domácich víťazstvách sa udržali v hre o finálovú miestenku.

06.04.2023 13:16
Dávid Buc Foto: ,
Dávid Buc (druhý sprava) na archívnej snímke.
debata (7)

Jedným z lídrov tímu bol vo štvrtom stretnutí aj dvojgólový Dávid Buc (36).

Trojnásobný majster Slovenska v rozhovore prezradil aj to, ako vnímal provokácie Košičanov a ich častú komunikáciu s rozhodcami.

„Na mítingu pred play off sa jasne povedalo, že s rozhodcami majú komunikovať len kapitáni. Košičania sa toho nedržia. V závere im tiekli nervy,“ vravel Buc.

Štvrtý zápas semifinále s Košicami ste na domácom ľade vyhrali 4:1 a vyrovnali sériu na 2:2 na zápasy. Čo boli z vášho pohľadu kľúčové momenty duelu?

Ukázali sme obrovskú vôľu po víťazstve. Išli sme do toho, že chceme jednoznačne uspieť a vyrovnať sériu, čo sa nám napokon aj podarilo. Vyšla nám úvodná tretina, v ktorej sme dali góly. Práve to bol jeden z kľúčov k úspechu.

SR hokej finále SP Vlci Žilina Humenné ZAX Čítajte viac Čo robil brankár? Žilinčan dostal z polovice klziska jeden z najkurióznejších gólov

Košičania sa v závere uchyľovali k faulom a zdalo sa, že si nedokázali udržať nervy na uzde. Bolo dôležité, že ste sa nenechali nimi vyprovokovať?

Aj o tom jednoducho play off je. Hráči sa s tým musia vyrovnať. Košičania sa pokúšali získať provokáciami moment zápasu na svoju stranu. Chceli vyslať signál do ďalších zápasov. Aj takéto vyhrotené situácie patria k vyraďovacej čas­ti.

Počas zápasu košickí hokejisti často komunikovali s rozhodcami najmä pri sporných situáciách. Ako ste to vnímali?

Vieme, aký meter sa pred play off nastavil. Tréneri a kapitáni tímov mali stretnutie s rozhodcami, na ktorom sa jasne povedalo, že hráči za nimi nemajú počas zápasov chodiť. Komunikovať môžu len s kapitánmi. Napriek tomu sa to často porušuje. My sa touto cestou uberať nechceme. Sústredíme sa len na seba a naše výkony. Ak to Košičania robiť chcú, tak prosím. Je to ich vec. Pre nás je len dobre, že sa sústredia na iné veci ako na hokej.

Na snímke zľava Brant Harris (HC Slovan... Foto: TASR - Pavol Zachar
SR Bratislava šport hokej TEL 1/4 5. Slovan Michalovce BAX Na snímke zľava Brant Harris (HC Slovan Bratislava), Dávid Buc, Stanislav Škorvánek, Christián Michalčin (všetci traja HK Dukla Michalovce) v piatom zápase štvrťfinále play off.

Po odpískaní sa púšťali aj do súbojov traja na jedného. Išlo z ich strany o zákernosti?

Myslím si, že áno. Keď je nejaká bitka, v ktorej sa naťahujú dvaja hráči, ten tretí by do toho už nemal zasahovať. Je to nepísané pravidlo. Vidíme, že Košičania to robili. Tiekli im nervy, ale my sme sa s tým dobre dokázali vyrovnať.

Každý tím má v kádri aj hráčov, ktorých úlohou je súpera vyprovokovať. Kto z Košičanov sa o to najčastejšie pokúša v zápasoch proti vám?

Celá ich štvrtá formácia (Havrila, Hovorka, Jokeľ pozn. red.) má takéto špecifické pokyny od trénerov, aby to skúšali. My máme v tíme viacerých skúsených hráčov, ktorí sa nenechajú vyprovokovať. Nám vyhovuje, že sa na to zameriavajú a my môžeme hrať hokej.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Dávid Buc #HK Dukla Michalovce