Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košarišťan spoznal trest za skrat. Košice angažovali brankára draftovaného v NHL

Slovenský hokejový brankár Roman Durný sa stal hráčom HC Košice.

13.10.2022 17:14 , aktualizované: 19:04
SR Hokej Hlinka Memoriál Slovensko durný Foto: ,
Roman Durný na archívnej snímke v reprezentačnom drese.
debata

„Oceliari“ ho angažovali v snahe preklenúť obdobie absencie brankára Andreja Košarišťana. Klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Košarišťan dostal v predošlom zápase na ľade Nových Zámkov trest v hre za seknutie súpera. Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) ho potrestala zastavením činnosti na tri zápasy.

Arény tímov hokejovej extraligy a ich kapacita Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
HC Slovan Bratislava. Kapacita: 10 055 divákov.

Košický klub angažoval Durného v snahe mať aj počas Košarišťanovej absencie vyrovnanú brankársku dvojicu, ktorú vytvorí spoločne s Dominikom Riečickým.

„Roman nám pomôže preklenúť obdobie, počas ktorého Košarišťan nebude môcť nastúpiť. O mesiac si sadneme a budeme rokovať ako ďalej,“ uviedol športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Durný pôsobil v uplynulých troch sezónach v zámorských súťažiach AHL a ECHL. V ročníku 2021/2022 nastúpil pre zdravotné problémy iba do jedného zápasu.

Rebríček klubov hokejovej extraligy podľa tržieb Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MHk 32 Liptovský Mikuláš: 568 850 eur...

V najvyššej slovenskej súťaži už chytal aj v dresoch slovenskej „dvadsiatky,“ materského Liptovského Mikuláša a Slovana Bratislava.

V roku 2018 ho draftoval klub Anaheim Ducks, ale do NHL sa nepresadil. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta hráčov do 18 aj 20 rokov a štartoval aj na prestížnom Memoriáli Ivana Hlinku.

Čo spravil Košarišťan?

Košarišťan schádzal z ľadu v 37. minúte duelu za stavu 4:2 pre Novozámčanov. Cestou na striedačku sa nechal vyprovokovať domácim útočníkom Robertom Jacksonom a uštedril mu nepríjemnú sekeru. Rozhodcovia mu udelili trest v hre.

Andrej Košarišťan. Foto: TASR, František Iván
SR Košice HC šport hokej TL príprava tréning prvý KEX Andrej Košarišťan.

„Andrejovi Košarišťanovi dala disciplinárka stopku na tri zápasy aj vzhľadom na to, že nešlo o jeho prvé previnenie s podobným charakterom,“ zdôvodnil pre portál hockeyslovakia.sk rozhodnutie disciplinárneho orgánu jeho predseda Rastislav Jakubovič.

Dvadsaťosemročný brankár pre trest vynechá najbližšie tri zápasy „oceliarov“ proti Popradu, Spišskej Novej Vsi a Banskej Bystrici.

Disciplinárka sa na štvrtkovom zasadnutí zaoberala aj atakom Adama Lukošika, útočníka bratislavského Slovana, na Zvolenčana Samuela Barcíka zo 46. minúty nedeľňajšieho súboja oboch tímov (10:2).

Lukošík dostal za napadnutie hlavy a krku trest v hre. V jeho prípade rozhodla DK SZĽH o jednozápasovom treste, čo znamená, že 20-ročný útočník nenastúpi do piatkového súboja Slovana proti Dukle Trenčín.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Roman Durný