Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tesný triumf. Žilina sa ujala vedenia v baráži

Hokejisti Žiliny zvíťazili v úvodnom stretnutí baráže o účasť v Tipos extralige doma nad MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1. Druhý duel je na programe v pondelok opäť v Žiline.

17.04.2022 18:28
Vlci Žilina Foto: ,
Radosť žilinských hokejistov.
debata

Vlci Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 4. Petráš, 45. Petran (Petráš) – 14. Handlovský (Kurali). Rozhodovali: J. Konc ml., Rojík – Orolin, Staššák, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3680 divákov.
Vlci Žilina: Škorvánek – Šidlík, Jansons, Sloboda, Petran, Hřebíček, Drtina – Petráš, Halama, Macek – Tibenský, Šmída, Safaralejev – Koyš, Markovič, Mikula – Vybiral, Linet, Cíger – Lopušan, Rehák
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Lietava – Ventelä, Cebák, Salija, Kurali, Mezovský, Pavúk, Droppa – Handlovský, Hovorka, Kriška – Uhrík, Elo, Šiksatdarov – Haluška, Walega, Paločko – Ďuriš, Babka, Feherpataky – Dunčko

Domáci sa ujali vedenia už v 4. minúte, keď sa presadil Petráš. V ďalšom priebehu si vypracovali šance obe mužstvá, no diváci čakali na gól do 14. minúty, keď sa po prihrávke Kuraliho presadil Handlovský a vyrovnal na 1:1.

V 25. minúte sa ocitol v dobrej šanci Cebák, ale nevyšlo mu zakončenie. Liptovský Mikuláš mal viac z hry a v 32. minúte ho mohol poslať do vedenia Handlovský, no vyznamenal sa Škorvánek. Obe mužstvá hrali čisto a tak za prvé dve tretiny nešiel nikto na trestnú lavicu.

Prvé vylúčenie prišlo až v 43. minúte a už minútu po Cebákovi išiel na trestnú aj Ventelä. Žilina presilovku o dvoch hráčov využila, keď sa presadil Petran a svoj tím poslal do vedenia.

Mikuláš sa v ďalších minútach snažil o vyrovnanie, zahral si aj dve presilovky, druhú na konci zápasu, keď odvolal aj brankára, no gól už nestrelil.

Michael Garnett Čítajte viac Milujúci ľudia, čo stratili všetko. Brankár Slovana pomáha Ukrajincom
debata chyba
Viac na túto tému: #MHK Liptovský Mikuláš #Vlci Žilina