Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez mečbalu. Nitranov umlčal gól Zvolena 89 sekúnd pred sirénou

V dramatickom 4. zápase semifinále play off vyhrali hokejisti Zvolena 3:2 a vyrovnali semifinálovú sériu na 2:2.

14.04.2022 20:48
SR Hokej TEL 1/2 extraliga play off 3. Nitra... Foto: ,
Na snímke v popredí Peter Zuzin (Zvolen) a za ním Willie Raskob (Nitra) v zápase semifinále Kaufland play off Tipos extraligy HK Nitra - HKM Zvolen.
debata

O dôležitom triumfe Zvolena rozhodol 89 sekúnd pred koncom 3. tretiny kanadský útočník Nick Saracino. Jeho víťazný zásah znamená, že rovnako ako v sérii Slovana s Košicami sa v nej odohrajú ešte minimálne ďalšie dve stretnutia. Piaty duel je na programe v sobotu vo Zvolene.

Obhajcovia titulu nechceli od úvodu stretnutia dopustiť, aby si Nitra po zápase vybojovala postupový mečbal. Už v 6. minúte sa prvým gólom v stretnutí presadil Saracino. Na druhý zásah museli diváci čakať až takmer pol hodiny, v 34. minút zvýšil na 2:0 pre Zvolen Leskinen.

Jeho gól musel preverovať až videorozhodca, nakoľko padol presne v čase, keď hlavný rozhodca dvíhal ruku na znak vylúčenia. Kontroverzný zásah následne padol aj na domácej strane. Po neprehľadnej situácii sa puk dostal aj hosťujúcim brankárom len tesne za čiaru a Nitra znížila na 1:2.

Vyrovnávajúceho gólu sa Nitra dočkala v 48. minúte, keď ideálne pred bránkou postavený Adam Sýkora nezaváhal. Napokon však domáci nezvládli záver duelu, o výsledku ktorého rozhodol svojim druhým gólom Saracino.

4. semifinále play off hokejovej extraligy:

HN Nitra – HKM Zvolen 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 36. Švarný (Bodák, Bajtek), 48. A. Sýkora (Rockwood) – 6. Saracino (Krieger, Leskinen), 34. Leskinen, 59. Saracino (Krieger). Rozhodovali: Baluška, Štefik – Synek, Kacej, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0

Nitra: O'Connor – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Pupák – Buček, Buncis, Krivošík – Holešinský, Rockwood, R. Varga – Tvrdoň, Hrnka, A. Sýkora – Bajtek, Baláž, Drábek – Múčka

Zvolen: Rahm – Meliško, Kotvan, Roy, Diakov, Kubka, Hraško, Brumerčík, Barcík – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, Krieger, Leskinen – Török, J. Mikúš, Stupka – Chlepčok, Marcinek, Csányi

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #hokej #extraliga #Zvolen