Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčik dostal doma tvrdú lekciu, Trenčín rozhodol v závere

Hokejisti Dukly Trenčín zvíťazili v piatkovom stretnutí 46. kola Tipos extraligy nad Novými Zámkami 3:2.

28.01.2022 18:19
SR Trenčín Šport hokej TEL 46. kolo N. Námky TNX Foto: ,
Fanúšikovia Dukly Trenčín s transparentom pripomínajúcim trénera Jána Kobezdu, ktorý zomrel pred piatimi rokmi.
debata

O triumfe domácich rozhodol 39 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času v presilovke Samson Mahbod.

Dukla sa po troch prehrách dočkala plného bodového zisku a poskočila v tabuľke na 9. miesto, Nové Zámky sú jedenáste.

Hokejisti Nitry rozdrvili v predohrávke 36. kola domácu Spišskú Novú Ves 7:1. Sériu víťazstiev natiahli už na sedem zápasov a poistili si tretie miesto v tabuľke.

Výhru hostí režíroval prvý útok, Samuel Buček sa zaskvel hetrikom, ku ktorému pridal dve asistencie, Adrián Holešinský zaznamenal dva presné zásahy a dve asistencie a Jozef Baláž si pripísal štyri asistencie.

Poprad zdolal v domácom zápase 34. kola Liptovský Mikuláš 4:1. V neúplnej tabuľke figuruje na šiestej priečke, hostia sú na poslednom mieste.

HK Dukla Trenčín – HC Nové Zámky 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 7. Starosta (Sojčík, Bezúch), 32. Švec (Rehuš, Hudec), 60. Mahbod (Starosta, Bezúch) – 15. Langkow (Farley, Jackson), 58. Jackson (Farley). Rozhodovali: Baluška, Novák – Synek, Junek, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 411 divákov.
HK Dukla Trenčín: Valent – Chovan, Kudla, Martiška, Starosta, Lemcke, Nemčík – Berisha, Mahbod, Tybor – Valach, Sojčík, Bezúch – Minárik, Paukovček, Honzek – Hudec, Rehuš, J. Švec – Krajčovič, Krajč
HC Nové Zámky: Bakala – Hatala, Bull, Knižka, Kozák, Ligas, Holenda, K. Meszároš – Jackson, Šiška, Farley – Števuliak, Langkow, Šišovský – Mišiak, Barto, Ahlholm – Tóth, Ondrušek, Ferenyi

HK Spišská Nová Ves – HK Nitra 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Góly: 12. Kuru (Nieminen, Štrauch) – 4. Sýkora (Švarný, Hrnka), 14. Buček (Holešinský, Raskob), 18. Buček (Baláž), 32. Tvrdoň (Raskob), 33. Holešinský (Baláž, Buček), 38. Holešinský (Baláž, Buček), 56. Buček (Holešinský, Baláž). Rozhodovali: Žák, Kalina – Janiga, Gegáň, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1000 divákov.
HK Spišská Nová Ves: Melicherčík – Malina, Petgrave, Ouellet-Beaudry, Česánek, Atwal, Ordzovenský – Majdan, Salituro, Džugan – Štrauch, Kuru, Nieminen – Hamráček, Vrábeľ, Ščurko – Novák, Vartovník
HK Nitra: O'Connor – Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Vitaloš, Rais, Pupák – Holešinský, Baláž, Buček – Hrnka, Rockwood, Sýkora – Varga, Bajtek, Tvrdoň – Volko, Múčka, Molnár

HK Poprad – MHK 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Góly: 7. Rymsha (Ully, Vandas), 20. Arniel (Ully, Drgoň), 33. Novajovský (Ulrych, Arniel), 60. Bondra (Mlynarovič) – 48. Elo (Obdržálek, Salija). Rozhodovali: Korba, Goga – Crman, Bogdaň, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 737 divákov.
HK Poprad: Todykov – Drgoň, Brejčák, Rymsha, Tam, Novajovský, Ulrych, Hudec – Ully, Arniel, Vandas – Bondra, Mlynarovič, Svitana – Livingston, Bjalončík, Mešár – Petráš, Matej Paločko, Kundrík.
MHK 32 Liptovský Mikuláš: Ivannikov – Ventelä, Varttinen, Salija, Kurali, Krempaský, Mezovský, Nemec, Feherpataky – Kriška, Walega, Handlovský – Obdržálek, Elo, Jurík – Matúš Paločko, Uhrík, Haluška – Ďurina, Babka, Dunčko.

Žilina nedala šancu Humennému

Vlci Žilina vyhrali v piatkovom zápase 18. kola Tipos SHL nad HC 19 Humenné 5:1. V dueli 41. kola si HK'95 Považská Bystrica vporadil nad trnavským HK Gladiators 5:2.

HK'95 Považská Bystrica – HK Gladiators Trnava 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Góly: 14. Lušňák (J. Zlocha), 24. Švantner (Rufati), 29. Jakubec (Zaťko, Pšurný), 43. Vilčinskij (Murtazin), 50. Zlocha – 13. Miklík (Mrava), 34. Holovič (Jurák, Kupka). Rozhodovali: Rojík, Krajčík – Klejna, Šebeň, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 2:0, 120 divákov

Vlci Žilina – HC Humenné 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Góly: 13. Petráš (Macek), 34. Petráš, 35. Safaralejev (Kocúr), 48. Halama (Petráš), 59. Petráš (Drtina) – 24. Pichnarčík. Rozhodovali: J. Konc ml., Mĺkvy – Holienka, Pribula, vylúčení: 6:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 224 divákov

APHK a RTVS sa dohodli na možnosti získania exkluzívnych práv na ligu

Po dohode s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov (APHK) sa RTVS otvorila možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na Tipos extraligu na tri roky.

Dohoda oboch subjektov prišla krátko po rozšírení počtu odvysielaných zápasov základnej časti na dva prenosy týždenne a po spustení nového televízneho okruhu :Šport. RTVS dostala možnosť ešte väčšej variability vo vysielaní a ďalšie možnosti podpory slovenského hokeja vo vysielaní.

"RTVS je tradičným a dlhoročným hlavným vysielateľom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Zápasy Tipos extraligy majú na televíznych obrazovkách pravidelne veľmi dobrú sledovanosť, najvyššie čísla pritom dosahujú počas play off.

RTVS, ako verejnoprávny vysielateľ, dokáže navyše garantovať vyvážený výber priamych prenosov z celého Slovenska.

Nová dohoda s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov otvára verejnoprávnemu vysielateľovi možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na hokejovú Tipos extraligu na tri roky," informovala oficiálna tlačová správa vysielateľa.

Tomáš Suslov Čítajte viac Reprezentačný futbal na obrazovkách RTVS nekončí

"Hokej je náš národný šport a o slovenskú hokejovú ligu je medzi divákmi veľký záujem, čo dokazuje sledovanosť, ktorá dosahuje v rámci play off státisícové hodnoty. Práve hokej mimoriadne trpí pandémiou, keďže, ako zimný halový šport, je dlhodobo obmedzovaný, čo sa týka divákov.

Hokejové kluby tak počítajú finančné výpadky v státisícoch eur už druhú sezónu a je to pre hokej katastrofálny scenár. RTVS si uvedomuje túto vážnu situáciu a chceme sa na riešení podieľať ako partner.

Takýmto spôsobom pomôžeme hokeju žiť na profesionálnej úrovni a zvyšovať jeho kvalitu. Je pre nás dôležité, aby aj malí hokejisti mali vzory nielen v zahraničí, ale aj priamo na slovenských štadiónoch.

RTVS touto dohodou získava exkluzívne práva na zápasy Tipos extraligy a už teraz môžeme divákom sľúbiť, že na okruhu :Šport od nasledujúcej sezóny pridáme k stabilným dvom zápasom počas týždňa aj tretí – utorkový, v prípade, že sa bude hrať. Zároveň pripravujeme aj zaujímavé sprievodné formáty," vyjadril sa riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Craig Ramsay, Michal Handzuš, Ján Pardavý Čítajte viac Kde, kedy a s kým: Všetko, čo potrebujete vedieť o hokeji na olympiáde

"Uvedomujeme si veľký dopad pandémie práve na športové odvetvie. Absencia divákov na športových podujatiach je veľkou ranou pre slovenský šport.

Našou úlohou a aj cieľom televízneho okruhu :Šport je, okrem iného, podpora slovenského športu. Myslím si, že najvyššia slovenská hokejová súťaž patrí na obrazovky RTVS. Vážim si dôveru Asociácie profesionálnych hokejových klubov a teším sa na ďalšiu profesionálnu spoluprácu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

"Po viacerých intenzívnych rokovaniach so zástupcami televíznych spoločností sme sa, na základe komplexnej ponuky od RTVS, rozhodli pokračovať v doterajšej úspešnej spolupráci.

Veríme, že to ocenia predovšetkým naši fanúšikovia a obchodní partneri, keďže kvalitná produkcia v spojení s novým športovým okruhom bude zárukou spoločného úspechu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Zároveň táto ponuka prichádza v čase obrovského prepadu slovenského športu vyplývajúceho z výpadkov divákov na štadiónoch v dôsledku nepriaznivej epidemiologickej situácie.

Z uvedeného dôvodu to bude pre každý profesionálny klub jeden z pilierov, na ktorom bude môcť stavať a zároveň je to aj znak stability pre našich existujúcich a budúcich partnerov, že budeme mať po boku silné mediálne zastúpenie.

Táto zmluva počíta v 1/12 finančného plnenia aj HC Slovan Bratislava napriek tomu, že nie je členom APHK. Dovolím si povedať, že táto spolupráca môže naštartovať nový potenciál profesionálneho hokeja na Slovensku," uviedla riaditeľka APHK Aneta Büdiová.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HK Nitra #HK Spišská Nová Ves #HC Nové Zámky