Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokúsime sa o 7. zápas, vraví hrdina Nitry. Faille: Nájazdy v play off? Je to smiešne

Po veľkom sklamaní zo sobotňajšej vysokej prehry 3:7 zavládlo o deň neskôr v Nitre obrovské nadšenie.

15.04.2019 10:45 , aktualizované: 14:02
SR Hokej TL Finále Nitra B. Bystrica šimboch Foto: ,
Brankár Nitry Juraj Šimboch zasahuje pred Matejom Češíkom z Banskej Bystrice.
debata (3)

Domáci hokejisti zdolali úradujúcich šampiónov Tipsport Ligy z Banskej Bystrice 2:1 po samostatných nájazdoch a odvrátili prvý majstrovský mečbal súpera.

„Veľmi sme chceli zvíťaziť pre našich skvelých fanúšikov. Vďačíme im za množstvo energie a snažíme sa im za to odvďačiť,“ tvrdí brankár Nitry Juraj Šimboch (27).

Ako chutí finálové víťazstvo pred domácimi fanúšikmi?

Sú to úžasné pocity. Veľmi som si želal vrátiť divákom to, čo pre nás robia. Vyhrať pre nich aspoň jeden finálový duel. Verím, že sa do Nitry vrátime a pridáme ešte jeden, lebo si ho zaslúžia. Vytvárajú úžasnú atmosféru a vďačíme im za množstvo energie, ktorú nám dodávajú. Pomáhajú nám získať stále nové a nové sily.

Bolo náročné sa psychicky pozbierať po vysokej prehre 3:7 v treťom zápase?

Na to by asi musel každý z chalanov odpovedať sám. Ja som si šiel štvrtý zápas užiť najviac, ako sa dá. Samozrejme, boli sme pod tlakom, ale dôležité je príliš si ho nepripúšťať.

VIDEO: To najlepšie zo zápasu Nitra – Banská Bystrica (2:1 pp a sn)

Ako ste prežívali náročné momenty v závere zápasu, počas predĺženia a samostatných nájazdov?

Po celý čas som bol rovnako nastavený, plne som sa sústreďoval na svoju robotu. Minúty plynuli a na konci som si už ani neuvedomoval, že som chytil posledný nájazd. Zdalo sa mi, že by som sa ešte raz mal vrátiť na ľad (smiech). To naznačuje, že som sa cítil dobre.

Opäť ste v pozícii nitrianskeho hrdinu ako v závere štvrťfinálovej série s Trenčínom. Čo to pre vás znamená?

Tento zápas rozhodne nebol o mne, ale o všetkých chalanoch. Podali sme po dlhej dobe vynikajúci výkon. Jeden z najlepších v sezóne. Mohli sme dať aj viac gólov. Nakoniec to bola dráma, ale z tímového úspechu sa tešíme. Ideme do Bystrice a chceme sa vrátiť späť na náš ľad. Urobíme pre to všetko.

Ostali ešte v zraneniami ťažko skúšanej kabíne Nitry sily na výhru v Banskej Bystrici?

Jednoznačne! Toto víťazstvo nás nakopne. Úžasným spôsobom nám napravilo psychiku a dodalo nové sily.

Vlani dokázal Trenčín vo finále vyrovnať z 0:3 na 3:3. Je to pre vás správna inšpirácia?

Trenčania vlani ukázali, že je to možné. Preto sa o siedmy zápas pokúsime aj my. No ideme krôčik po krôčiku. Najprv musíme v utorok vyhrať v Bystrici a až potom môžeme rozmýšľať nad vyrovnaním série.

Od 5. zápasu to bude lepšie, znie z Bystrice

Boli pripravení ukončiť finálovú sériu v najkratšom možnom čase. No – rovnako ako pred rokom s Duklou – ani teraz proti Nitre nevyužili prvú príležitosť. Hokejisti Banskej Bystrice sú však presvedčení, že tento rok sa vyvrcholenie Tipsport Ligy nenatiahne na sedem zápasov. Plánujú osláviť titul už v utorok na domácom ľade.

„Prehrali sme zápas po nájazdoch. V play off po nájazdoch! Čo k tomu viac dodať, je to smiešne,“ vravel po nedeľňajšej prehre viditeľne nespokojný líder Banskobystričanov Éric Faille.

Sám pritom v rozstrele skóroval, akurát, že bol jediný zo svojho tímu. „Dal som gól, mohli sme vyhrať, ale v play off by nikdy nemali rozhodovať nájazdy. Nepáči sa mi to. Od piateho zápasu to bude lepšie,“ pripomenul fakt, že od piateho stretnutia jednotlivých sérií v play off sa už predlžuje až do rozhodnutia.

Éric Faille oslavuje gól na archívnej snímke. Foto: SITA, Tomáš Somr
HOKEJ-TL: Trenèín - Banská Bystrica Éric Faille oslavuje gól na archívnej snímke.

Pred piatym duelom sa v šatni úradujúceho majstra nič nemení. „V nedeľu sme hrali dobre, bol to vyrovnaný zápas a pokojne sme mohli vyhrať. No to sa stáva. Doma bude všetko rovnaké, len musíme vyhrať. Veľmi túžime po ďalšom titule,“ uviedol.

Tomáš Zigo, ktorý desať minút pred koncom vyrovnával na 1:1 a mal aj niekoľko ďalších sľubných príležitostí, sa na nájazdy nesťažoval. „Také sú pravidlá a my nemáme možnosť zmeniť ich. Škoda, že sme nájazdy nezvládli, keďže sme v nich od začiatku viedli. Bez gólov sa vyhrať nedá. V utorok hráme doma a dáme do toho všetko. Väčší tlak bude na Nitre,“ avizoval. Banskobystričania si uvedomujú, že majú širší aj kvalitnejší káder, a preto veria, že sériu uzavrú.

„Domáci boli tentoraz šťastnejší. Jasné, že berieme aj stav 3:1 na zápasy. Za cieľ sme si predsa dali uchmatnúť z Nitry aspoň jedno víťazstvo. Mohli sme ukončiť sériu, ale stále to máme dobre rozohrané. Vieme, že Nitra zo seba vydá všetko, ale my sme na tom rovnako. V nedeľu bola na zápase výborná atmosféra. Teším sa na našich divákov, čo predvedú v piatom dueli,“ naznačil Andrej Šťastný.

Útočník s bohatými skúsenosťami z KHL v drese Slovana priznal, že jeho mužstvo doplatilo vo štvrtom súboji na príliš veľký počet vylúčení – až 11.

„Síce sme strelili jediný gól v presilovke, ale z takého množstva sme ich mali využiť viac. Navyše, my sme dovolili súperovi hrať ešte viac presiloviek. V hre päť na päť sme lepšie mužstvo, takže treba hrať bez vylúčení. Keď podáme dobrý výkon, v utorok sériu ukončíme,“ hovoril presvedčivo.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HK Nitra #Tipsport Liga #Juraj Šimboch