Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Růžička: Naladila ma Mladá krv, motivoval ma Špirko

Zvolenčanov opäť potiahli obrancovia. Vo štvrtom dueli bol hrdinom Peter Hraško, v šiestom, zase David Růžička (31).

04.04.2019 17:34
David Ružička Foto: ,
David Ružička z HKM Zvolen.
debata

Český legionár zaznamenal v základnej časti len dva góly a v play off až do stredy vôbec nebodoval. Na ľade Nitry však ofenzívne explodoval a dvoma gólmi sa obrovskou mierou zaslúžil o vyrovnanie semifinálovej série hokejovej Tipsport Ligy na 3:3.

„Aj vlani sa mi darilo práve v semifinále. V Bielorusku som v ňom mal priemer viac ako bod na zápas. Že môj deň prišiel práve v takomto dôležitom stretnutí, je krásne,“ tvrdí odchovanec Kladna po víťazstve 4:1.

Ako ste si užili stredajší zápas?

Keďže chodím viac na oslabenia než na presilovky, je veľmi príjemné, že som zaznamenal dva góly. Oba v hre päť na päť. Som nesmierne rád, že som ich dal, ale najdôležitejšie je, že sme zvládli duel v Nitre a vyrovnali stav série.

Bolo psychicky náročné cestovať do Nitry za stavu 2:3 na zápasy?

Bolo to náročné, ale dôležitosť duelu som sa snažil nevnímať. Bral som ho ako každý iný, prípadne ako keby sme viedli my a pod väčším tlakom bola Nitra.

Čo vás správne motivovalo k streleckej explózii?

V doraste a junioroch som zvykol pred zápasmi pozerať film z osemdesiatych rokov Youngblood (Mladá krv, pozn.) z prostredia juniorského hokeja v Kanade. Vtedy mi to celkom pomáhalo. Skúsil som to aj včera a vyšlo to (smiech).

Na striedačke si z vás spoluhráči celkom strieľali.

Áno, chalani sa na mne zabávali, ale mysleli to v dobrom. Dôležité však bolo najmä udržať plnú koncentráciu na zápas a nič nepodceniť. Zápas som si užil od začiatku až do konca a góly boli nádherný bonus.

Kedy naposledy ste strelili dva góly v jednom stretnutí?

Vlani v Bielorusku. Síce nestrieľam veľa gólov, ale raz za sezónu mi väčšinou vyjde zápas s dvoma presnými zásahmi. Aj vlani sa mi darilo práve v semifinále. Mal som v ňom priemer viac ako bod na zápas. Že to prišlo práve v stredu, o to je to krajšie.

Ako mužstvu pomohol návrat Rastislava Špirka do zostavy?

Bol to výborný impulz pre celý tím. Rasťo je nesmierne skúsený hráč a bojoval, ako keby nemal žiadnu pauzu. Strhol nás. Teraz sa musíme rovnako naladiť aj na siedmy duel.

Nemali ste pocit, že Nitre dochádzali sily?

Možné to je, ale na to sa nesmieme vôbec pozerať. Takýmto spôsobom sme podcenili piaty zápas a sami viete ako to dopadlo. Ak by sme ho nepodcenili, možno už mohlo byť po sérii. Teraz sa už pôjde na krv. Možno rozhodne jeden gól, jedna chyba. Bude to náročný duel na nervy, ale verím, že ich budeme mať pevnejšie my.

Je v siedmom zápase výhodou domáce prostredie?

Uvidíme až priamo na ľade. No ak chceme získať titul, vyhrávať doma je nutnosť. Už by bolo načase, aby sme mali aj vypredané. Vo Zvolene som to ešte nezažil.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #David Ružička