Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strelec Zvolena: Zlomená sánka ma obrala o osem kíl

Hokejisti Zvolena aktuálne ťahajú v najvyššej slovenskej súťaži deväťzápasovú víťaznú šnúru. "Verím, že ju v piatok doma proti Nitre ešte natiahneme. Práve po prehre na jej ľade sme začali víťaziť," vraví útočník Michal Chovan (30), jeden z ofenzívnych lídrov tímu (21 zápasov, 9 gólov, 13 asistencií).

21.12.2017 16:17
Michal Chovan Foto:
Michal Chovan.
debata

Zvolen sa v úvode sezóny krčil v spodnej polovici tabuľky, teraz je na víťaznej vlne. Kedy nastal obrat k lepšiemu?

Je pravda, že sme sa pomalšie rozbiehali, po deviatich víťazstvách sme v tabuľke konečne tam, kde sme chceli byť. Mužstvo má kvalitu na to, aby útočilo na horné priečky. Dostali sme sa do hernej pohody, dúfam, že to nezakríknem. Obrat? Chvíľu trvalo, kým si mužstvo sadlo. Neskôr doň prišli skúsení hráči – obranca Jožko Kováčik, pred pár dňami aj Rasťo Špirko. V niektorých zápasoch nám prialo aj šťastie, ale tak to chodí. Súťaž je vyrovnaná, rešpektujeme každého súpera.

Ktoré z deviatich víťazstiev sa rodilo najťažšie, prípadne bolo najcennejšie?

Každé jedno je dôležité, lebo pribúdajú body. K najcennejším by som zaradil výhry na ľade majstrovskej Banskej Bystrice, u lídra v Trenčíne a domáce nad Košicami. Takáto šnúra vleje do tímu víťaznú energiu, v kabíne je oveľa väčšia pohoda. Keď sa darí mužstvu, darí sa aj jednotlivcom.

K spomenutým trom výhram ste výdatne prispeli víťaznými gólmi i dôležitými asistenciami. V piatich predchádzajúcich stretnutiach ste dali šesť gólov, pridali dve asistencie. Z ktorých gólov ste mali najväčšiu radosť?

Asi z dvoch v derbyzápase v Banskej Bystrici. Za stavu 2:2 prišli v pravej chvíli. Na mojich góloch majú zásluhu aj spoluhráči z našej päťky, každý z nej vie byť pre súperovho brankára nebezpečný. Spolupráca funguje, to je najpodstatnejšie. Teší ma to o to viac, že som od polovice októbra mesiac maródoval so zlomenou sánkou. Schudol som osem kíl, pomaly ich opäť naberám. Mal som trochu obavy, ako mi to pôjde po návrate, ale je to lepšie ako pred zranením. Akurát v stredajšom zápase proti Detve som zlomil hokejku. Dúfam, že si vyberiem ešte lepšiu.

V piatok hostíte Nitru, odkiaľ prišiel skúsený obranca Kováčik. Akú prémiu vypísal za víťazstvo?

Do začiatku zápasu má ešte čas. Ak by náhodou aj zabudol, radi mu to pripomenie. Zvyk je zvyk.

Predchádzajúce dve sezóny ste odohrali v Českých Budějoviciach, zmluvu ste mali aj na ďalšie dve. Čo vás pritiahlo domov?

Bolo to dosť ťažké rozhodovanie, lebo na juhu Čiech som prežil pekné dva roky a nadobudol ďalšie skúsenosti. Mrzelo ma, že sme nepostúpili do českej extraligy, klub funguje na vysokej úrovni. Bol som tam spokojný, no zavážili rodinné záležitosti i ambícia opäť hrať najvyššiu súťaž. Zatiaľ to vyzerá, že som spravil správny krok.

So Zvolenom už máte jeden majstrovský titul. Myslíte na repete?

Titul sme získali v roku 2013, bolo by pekné ho zopakovať, no k nemu vedie ešte veľmi dlhá a namáhavá cesta. Verím však, že sezónu zakončíme úspešne.

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Michal Chovan