Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gachulinec: Bez výhovoriek. S dvadsiatkou nesmieme zakopnúť

Osem prehier a len jediný získaný bod. Bilancia tipsportligového nováčika zatiaľ ani náhodou nenapĺňa jeho predsezónne ambície - byť príjemným oživením súťaže.

02.10.2017 15:52
Daniel Gachulinec Foto: ,
Daniel Gachulinec.
debata

Hokejisti Detvy pritom nevstúpili do najvyššej súťaže zle. Najskôr prehrali v Košiciach najtesnejším rozdielom (0:1), následne doma získali bod po prehre 2:3 po predĺžení s Novými Zámkami a v derby vo Zvolene siahali tiež minimálne na bod. V zaujímavej prestrelke štyrikrát viedli, no napokon prehrali 4:5 gólom 20 sekúnd pred koncom.

Odvtedy sa však trápia herne i strelecky. Všetkých päť duelov prehrali minimálne o tri góly a skórovali dokopy len šesťkrát. Naposledy zaváhali v nedeľu v Žiline (2:5). „Začali sme dobre, ale znova sa stalo to, na čo doplácame bežne. Nedáme góly z čistých šancí, potom inkasujeme a dostaneme sa do kŕča. Robíme zbytočné chyby, inkasujeme a zápas nám ujde,“ približuje 23-ročný obranca Daniel Gachulinec.

Napriek mizernej bilancii nevešajú v Detve hlavy. „Veríme, že keď budeme naďalej tvrdo makať, zlomí sa to. Stavať môžeme na výkonoch z prvých troch kôl. Vtedy sme hrali výborný hokej. Mohli sme pozbierať viac bodov, ale ušli nám pomedzi prsty. V dôležitých momentoch by sme potrebovali šťastnejší gól. A najmä musíme dodržiavať taktiku. Keď si pozriete našu súpisku, nemáme veľa hráčov s väčšími skúsenosťami z extraligy. Sme nováčik, čo sa prejaví. Nechceme a nemôžeme sa však na to vyhovárať,“ vysvetľuje bývalý juniorský reprezentant.

Už v utorok o 17.00 sa Detvania predstavia v Piešťanoch v zápase s dvadsiatkou. „Veľmi dôležitý duel. Registrujem, že chalani uhrali viaceré dobré výsledky. Nie sú pod tlakom, zatiaľ čo my ho cítime. Nič sa nedá robiť, musíme sa s tým vyrovnať a vyhrať. Potrebujeme sa chytiť,“ dodáva.

Menším prekvapením je, že z troch doterajších domácich stretnutí Detvy si len na súboj s Banskou Bystricou našlo podľa oficiálneho zápisu cestu viac než 1000 ľudí.

„S atmosférou sme však veľmi spokojní. Už prvý zápas s Novými Zámkami bol super a naposledy s Banskou Bystricou, ktorú prišiel tiež povzbudiť fanklub, vládla neskutočná atmosféra. Naši priaznivci sú asi jediné pozitívum Detvy,“ priznáva Gachulinec.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 07 Orin Detva #Ivan Gachulinec