Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Országh: Nechceme zažiť tretie sklamanie

Na postup potrebovali o jeden zápas viac než ich finálový súper. Napriek tomu vo svojej semifinálovej sérii jednoznačne dominovali.

10.04.2017 18:00
Vladimír Országh Foto: ,
Vladimír Országh.
debata

Hokejisti Banskej Bystrice prešli cez Martin v piatich súbojoch. V nedeľu vyhrali 6:2 a s fanúšikmi oslávili tretí postup do finále za sebou. V repríze vlaňajšieho finále s Nitrou – prvý zápas odohrajú doma v sobotu 15. apríla – sa pokúsia získať prvý titul v klubovej histórii.

„Prvé dva zápasy boli náročné a ubojované. V treťom si Martin zaslúžil vyhrať, dal do hry viac emócií. Vďaka triumfu vo štvrtom sme získali mečbal. Doma sme silní a v nedeľu sme to potvrdili. Počas série však bolo v našej hre veľa hluchých fáz, ktoré musíme pred finále odstrániť. Nitra je ešte kvalitnejší súper a bude trestať naše chyby,“ hodnotí tréner Banskej Bystrice Vladimír Országh.

Martin sa štvrťfinálovým postupom cez Košice postaral o najväčšie prekvapenie play off. V sérii s Banskou Bystricou však doplatil na výpadky kľúčových hráčov a užší káder.

„Martin potvrdil oprávnenosť svojho postupu cez Košice. My však máme vyrovnanejší a výrazne širší káder a ľahšie sme sa vedeli vyrovnať so zraneniami. Martin hral často na tri päťky a potom mu chýbali sily. Nitra má kvalitný káder, štyri vyrovnané formácie, výborného brankára, nebezpečné presilovky a výborné oslabenia,“ priznáva bývalý reprezentačný útočník.

Martinčania už pred sériou upozorňovali, že najväčšou silou Banskej Bystrice je šesť kvalitných pätiek.

„Máme ich len päť. Nie sme CSKA Moskva ani Petrohrad,“ usmeje sa Országh a dodáva: „Hráčov sme vyberali tak, aby nám sedeli do systému. V play off sa ide na hranu. Stane sa, že v jednom zápase stratíte dvoch či troch hráčov. Ak nemáte adekvátnu náhradu, vzniká problém. Zároveň vďaka tomu máme veľkú konkurenciu.“

Banskobystričania nechceli dosiaľ počas play off príliš rozoberať majstrovské ambície, hoci je zrejmé, že ich jediný cieľ je zisk titulu.

„Dali sme si za cieľ zlepšovať sa od zápasu k zápasu a dôjsť čo najďalej. Postupom z prvého miesta sme urobili dobrý základ, zvládli sme Nové Zámky aj Martin a teraz chceme vyhrať vo finále. Rovnaký cieľ však má aj Nitra. Všetci robíme hokej preto, aby sme vyhrali v poslednom zápase sezóny. Vo finále sme tretí rok za sebou a dvakrát nám to ušlo… Stretnú sa dva najlepšie tímy play off a rozhodnú maličkosti,“ tvrdí Országh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Országh #HC 05 Banská Bystrica