Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tománek: V Nitre sa mi vždy hrá dobre

V minulej sezóne hájil farby Nitry a po boku Jozefa Stümpela naháňal strach brankárom súperov. Teraz stojí na opačnej strane.

12.04.2016 10:00
Roman Tománek Foto: ,
Roman Tománek z HC'05 iClinic Banská Bystrica.
debata

Góly Romana Tománka by mali byť jedným z rozhodujúcich faktorov, ktoré môžu vo finále nakloniť misky váh na stranu Banskej Bystrice. „Keď dostávam príležitosť v rozhodujúcich momentoch, vždy sa cítim výborne. Rozhodovať zápasy, to je moja práca,“ tvrdí 30-ročný kanonier.

Sledovali ste rozhodujúci siedmy zápas medzi Nitrou a Zvolenom?
Posledný zápas som videl a aj útržky predošlých. Bola to vyrovnaná séria. Osobne mi bolo úplne jedno, na koho vo finále narazíme. Stredoslovenské derby by bolo iste zaujímavé, ale ľudia nebudú ukrátení ani pri finále s Nitrou.

Spomenuli ste si na vlaňajšok, keď ste ešte v drese Nitry prehrali siedmy semifinálový zápas s Banskou Bystricou po predĺžení?
Vôbec nie. Už je to za mnou. Teraz som hráčom Banskej Bystrice a chcem s ňou dosiahnuť úspech. Získať majstrovský titul. Spolieham sa na to, že to dokážeme.

Na rozdiel od súpera ste si pred finále trochu oddýchli. Beriete to ako výhodu?
To sa ukáže až na ľade. Najmä v neskoršej fáze série. Uvidíme, kto bude mať viac síl a kto bude odolnejší.

Na čo si musíte dať najväčší pozor?
Silnou stránkou Nitry je ofenzíva. Mužstvo je poskladané na útočný hokej, hrá priamočiaro a všetko smeruje do bránky. Dosiaľ sa nám v defenzíve darilo, ale podstatné bude, aby sme to potvrdili aj v najdôležitejších okamihoch sezóny – vo finále. Až teraz sa ukáže, ako na tom naozaj sme. Čaká nás najnáročnejši­a séria.

Súboje Nitry a Banskej Bystrice odjakživa iskria. Prečo?
Mužstvá vyznávajú výrazne odlišný štýl hry. Banská Bystrica hrala na Nitru vždy tvrdo, maximálne do tela. To príliš nevonia hráčom, ktorí majú radi kombinačný hokej.

Takže ste rád, že ste na opačnej strane?
Vždy som bol zvyknutý na veľkú pozornosť súperov. Keď mám puk, nikdy mi obrancovia nedoprajú veľa voľného priestoru. V semifinále mi to vyšlo. Niekedy mám desať šancí a nie a nie dať gól. Teraz som z minima vyťažil maximum.

Cítite sa v optimálnej forme?
Hrá sa mi dobre. Mám dosť síl a vládzem. Som na ľade, keď sa lámu zápasy, a to mi vyhovuje. Už dlhšie hrám vo formácii s Bastom a Majdanom. Zvykli sme si na seba.

Ako vás berú priaznivci Nitry ako hráča súpera?
Na zápasy v Nitre sa teším. Vždy sa mi tam hralo dobre, či už v drese domácich alebo hostí. Fanúšikovia Nitry vždy fandia svojim, ženú ich dopredu po celý zápas. Uvidíme, ako na mňa budú reagovať. Pred prvým zápasom sa určite ozvem Jožkovi Stümpelovi. Som zvedavý, či mi bude držať palce (smiech).

Ste vášnivý rybár. Boli ste na rybačke naladiť aj na finále?
Nie, už dlhší čas som na rybách nebol. Až po finále sa vyberiem. Počas krátkeho voľna som si trošku oddýchol. Pre partiu kamarátov som varil guláš. Porozprávali sme sa a odreagoval som sa od hokeja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roman Tománek #HC 05 Banská Bystrica