Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáme hviezdy. Naša sila je v kolektíve, hovorí Slovák

Pred rokom len ťažko hľadal slová. Po prehre v siedmom stretnutí semifinálovej série s Banskou Bystricou po predĺžení nedokázal zakryť obrovské sklamanie. Teraz sa usmieval na všetky strany a vychutnával si oslavy s fanúšikmi.

11.04.2016 06:00
Marek Slovák, Kamil Brabenec Foto: ,
Marek Slovák z HK Nitra (vpravo) a Kamil Brabenec z HKM Zvolen.
debata (1)

Center prvého útoku Nitry Marek Slovák vybojoval so spoluhráčmi vytúžený postup do finále hokejovej Tipsport Ligy vďaka sobotňajšiemu víťazstvu 4:0 nad Zvolenom. V boji o titul sa Nitra stretne práve s Banskou Bystricou. „Na oslavy nie je čas. Veď finále začína už v utorok. Azda bude čo sláviť po jeho skončení,“ tvrdí 27-ročný útočník.

Čo rozhodlo semifinálovú sériu?
Vysoká kvalita bola jednoznačne na oboch stranách. Preto rozhodla najmä vnútorná sila nášho kolektívu. Za stavu 2:3 sme išli na ťažký zápas do Zvolena, ktorý sme s prehľadom zvládli. Dodalo nám to neskutočné sebavedomie. V rozhodujúcom siedmom súboji sme plných šesťdesiat minút kontrolovali hru a nepustili Zvolen do vážnejšej šance.

Veľmi vám pomohli dva rýchle góly v prvej tretine. Taký bol plán?
Áno. Povedali sme si, že prvých desať minút musíme hrať to, čo nás zdobilo v základnej časti. Najmä streliť nejaký gól. Podarili sa dva a potom to už mal Zvolen náročné. Zavreli sme to a hrali výborne defenzívne. V tretej tretine sme pridali ešte dva góly a už to bolo jasné.

Kto je hlavný hrdina nitrianskej kabíny?
Nemáme jedného hrdinu či lídra. V šatni sedí 25 chalanov, všetci sme sa zaslúžili o postup do finále. Vždy hráme jeden za druhého. Preto sme tam, kde sme. Keby sme mali dve či tri hviezdy, tak tímový úspech nedosiahneme. Potvrdilo sa to aj v semifinálovej sérii, keď nás postupne potiahla každá zo štyroch pätiek. To bola naša najväčšia sila. Divákom sa musela séria páčiť. Oba tímy sa snažili hrať ofenzívne, bolo sa na čo pozerať. My sme nezlomní, a to sme pretavili do úspechu.

Nebudú vám po sedemzápasovej bitke so Zvolenom chýbať sily?
To vám poviem až v stredu po druhom finálovom zápase (smiech). Vďaka postupu sme však získali nové sily, novú energiu a som presvedčený, že na finále budeme dostatočne pripravení. Je pravda, že po postupe nám neostal čas ani na drobnú oslavu. Už od nedele myslíme na finále a tešíme sa, že v utorok to vypukne. Teraz už neberieme nič iné ako titul. Doteraz sme o ňom hovorili len veľmi potichu, ale keď sme už vo finále, nemôžeme mať inú ambíciu.

Vzájomné zápasy Nitry a Banskej Bystrice majú vždy veľký náboj. Čo môžu diváci očakávať od finálových súbojov?
Bude to vybičované. Oni hrajú fyzický hokej a diváci sa opäť majú na čo tešiť. Prvé dva zápasy máme doma, preto ich chceme zvládnuť, aby sme potom mohli ísť do Banskej Bystrice pokojnejšie.

Sledovali ste semifinálové boje Banskobystričanov a Košíc?
Áno, väčšinu zápasov som videl. Všetci v nitrianskej kabíne sme do hokeja zažratí, žijeme ním. Vieme, ako Banská Bystrica hrá. Musíme sa na to pripraviť a vnútiť im náš štýl. Som presvedčený, že nás fyzicky nezničia tak, ako Košičanov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Marek Slovák