Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daniel Krejčí: Mal som šťastie. Inak by ma Kamil zvozil

Dvakrát dovolili súperovi rýchlo vyrovnať a v predĺžení museli ubrániť oslabenie troch proti štyrom. Nakoniec sa však šťastie priklonilo na stranu hokejistov Zvolena. V druhom stretnutí semifinálovej série vyhrali v Nitre 3:2 a vyrovnali stav 1:1 na zápasy.

01.04.2016 09:00
Daniel Krejči Foto: ,
Daniel Krejči (vľavo) a Radovan Puliš (vpravo) z HKM Zvolen počas 2. zápasu semifinále play-off slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 medzi HK Nitra – HKM Zvolen.
debata

„Očakávam, že séria bude ešte dlhá, hoci najradšej by som bral krátku s víťazným koncom pre nás,“ usmieva sa český obranca Daniel Krejčí (23), hrdina stredajšieho súboja.

Zatiaľ ste v kariére v play off veľa neodohrali. Ako chutil prvý gól vo vyraďovacích bojoch, navyše s puncom víťazného v predĺžení?
Bolo to skvelé. Obzvlášť, keď prišiel vo veľmi ťažkom zápase krátko po tom, ako sme prečkali oslabenie troch proti štyrom. Brankárovi puk nejako prepadol medzi rukou a telom. Na podobne dôležitý gól si veru nespomínam. V play off som pred pôsobením vo Zvolene nastupoval len v prvej lige v Havlíčkovom Brode a pred dvoma rokmi za Třinec. No moje úlohy aj priestor na ľade boli diametrálne odlišné od súčasných. Teraz si vyraďovacie boje naozaj užívam.

Museli ste mať v rozhodujúcom okamihu veľké sebavedomie, keď ste uprednostnili strelu pred prihrávkou spoluhráčom Pulišovi či Brabencovi…
Bol som už dosť dlho na ľade. Nehľadal som nikoho zo spoluhráčov, skôr som len sledoval, či sa ku mne nepribližuje niekto zozadu. Myslel som na to, aby som sa po strele rýchlo vrátil dozadu a neprepadol. Hodil som to na bránku ponad korčule obrancu a potom som už len cítil, ako na mňa v obrovskej eufórii skočil Rado (Puliš). Kamil (Brabenec) mi ešte stihol pripomenúť, že som mu mohol prihrať, aby to dal do prázdnej bránky. Vravel, že mám šťastie, že som strelil gól. Inak by mi toho povedal viac (smiech).

Čo rozhodlo o vašom víťazstve?
V utorok sme nehrali dobre. Nestrieľali sme, nedohrávali osobné súboje a robili veľa chýb. Preto sme do druhého súboja nastúpili úplne inak. Hrali sme viac do tela, poctivejšie a jednoduchšie. Radšej nahodiť puk na bránku ako príliš kombinovať… Vyplatilo sa. Mal som pocit, akoby domácim dochádzali sily. V tretej tretine sme boli pri každom puku skôr. Ubránili sme náročné oslabenie v predĺžení a potom sa to už prevážilo na našu stranu.

Bude sa vám hrať doma ľahšie?
Tak to neberieme. S Nitrou sa nám darilo už v základnej časti. Vieme, ako na ňu máme hrať. Pokúsime sa nadviazať na náš stredajší výkon. To, že hráme doma, nám hrá do kariet. Teraz nie je dôležité hrať krásny hokej, radšej dať jeden ušmudlaný gól a potom sa to zlomí.

Dohováral tréner mužstvu za dva inkasované góly vždy v rýchlom slede po vašich?
Ublížilo nám to, ale ukázali sme silu tým, že sme sa z toho vždy oklepali. Tréner nám hovorí potrebné veci už počas zápasu, prípadne medzi tretinami v kabíne. Po zápase už treba myslieť na ten nasledujúci.

Ktorý okamih zápasu bol kľúčový? Zvládnuté oslabenie v predĺžení?
Presne. V základnej časti sme azda ani raz neboli vylúčení za príliš veľa hráčov na ľade. V ostatných troch zápasoch sme za takúto chybu pykali trikrát. Musíme si na to dávať pozor, obzvlášť v predĺžení, lebo tam sa to celé motá a je to komplikovanejšie. Našťastie sme to parádne ubránili, brankár Baroš všetko vychytal. Počas celej sezóny ste produktívny. V play off máte sedem bodov v siedmich zápasoch. Máte formu?
Hrá sa mi dobre, rovnako ako celú sezónu. Chybu urobí každý, len je dôležité, aby vás nerozhodila. Treba pokračovať vo svojej hre, nevymýšľať somariny. Že strelím za Zvolen dvanásť gólov v základnej časti, to by mi nikdy nenapadlo. Cítim dôverou trénera, rozumiem si so spoluhráčmi. S Janisom Andersonsom hráme spolu celý čas a dobre sa dopĺňame. Ešte musíme zvládnuť pár zápasov a bude to dobré.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Daniel Krejčí