Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Séria sa nesmie skončiť už v stredu, znie z Martina

Košičania potvrdili úlohu favorita a zvládli oba domáce zápasy. Martinčania veria, že na vlastnom ľade ich potrápia viac.

13.03.2016 15:48
Peter Boltun Foto: ,
Peter Boltun z Košíc.
debata

Víťaz základnej časti hokejovej Tipsport Ligy si dal v oboch stretnutiach pozor na vstup do zápasu. Zhodne v šiestej minúte otváral skóre Peter Boltun. Zverenci Rostislava Čadu vyhrali v piatok úvodné dejstvo 2:1 a v sobotu 2:0, čím si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu. V oboch prípadoch ju pretavili do víťazstva – 4:1, resp. 3:2.

„Úvodné dva zápasy boli pre nás veľmi dobrá previerka. Na košickom širokom klzisku sa hrá veľmi ťažko. Domáci si to tam vedia dobre hodiť do rýchlosti. V prvom zápase cez nás ľahko prechádzali. Po nejakých zmenách v našej hre sa to zlepšilo a v sobotu sme už hrali oveľa lepšie. Ba mali sme šancu aj vyhrať, škoda, že sme za stavu 1:2 nepremenili niekoľko príležitostí. Minimálne sme to mohli zdramatizovať,“ tvrdí mladý útočník Martina Michal Kabáč.

V Martine pridajú hráči Ivana Dorniča k odhodlaniu a bojovnosti aj viac sebavedomia. Pred vďačnými divákmi si trúfajú súpera ešte viac potrápiť.

„Na ľade necháme všetko. Séria sa rozhodne nesmie skončiť na nulu. Najradšej by sme doma odohrali aj šiesti zápas, ale zatiaľ sa pozeráme len na najbližší. Základom je udržať dlhšie bezgólový stav a nepustiť Košice do väčšieho náskoku, aby sme nemuseli otvárať hru. Budeme hrať disciplinovane a dáme si pozor na rýchle protiútoky,“ naznačuje Kabáč.

Hrdinom úvodných dvoch zápasov bol najmä 23-ročný útočník Košíc Boltun. Spolu so záverečným stretnutím základnej časti ťahá šnúru troch stretnutí s gólom. Celkove v nich nazbieral šesť bodov. V sobotu sa strelecky presadil aj jeho spoluhráč zo štvrtého útoku Tomáš Hričina (tiež má šesť bodov v ostatných troch zápasoch).

„Vždy hráme naplno. Chceme pomôcť mužstvu. Teraz sme dali dôležité góly, čo nás veľmi teší. Otvoriť v dvoch súbojoch za sebou skóre je super. Bodaj by to pokračovalo,“ prezrádza s úsmevom odchovanec michalovského hokeja.

Košičania by najradšej uzavreli sériu už v stredu. Dôležitosť prikladajú najmä tretiemu súboju deň predtým.

„V Martine sa nehrá ľahko. Diváci tam vytvárajú búrlivú atmosféru a ženú svojich dopredu. Aj klzisko je výrazne iné od nášho. Bude to iné aj v tom, že doma musí každý trochu viac otvoriť hru. Potom sa aj nám ľahšie presadzuje,“ vraví Boltun a k úvodným dvom súbojom dodá:

„Nebolo to také ľahké, ako by si niekto myslel. Proti nám sa každý chce vytiahnuť, nechá na ľade všetko. V piatok sa víťazstvo ešte rodilo jednoduchšie, ale v sobotu to už bolo poriadne náročné. Súper bojoval do konca a sme radi, že sme to zvládli.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Boltun