Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazstvo sme potrebovali ako soľ, vraví obranca Trenčína Novák

Dôležitý, tzv. šesťbodový zápas, priebeh ako na hojdačke, sedem gólov aj poriadna pästná výmena. Považské derby v 50. kole hokejovej Tipsport Ligy medzi Trenčínom a Žilinou patrilo k vydarenejším. A to aj napriek tomu, že na prvý presný zásah sa čakalo do 16. minúty.

24.02.2016 18:00
michal novák, dukla trenčín Foto: ,
Michal Novák v drese Dukly Trenčín.
debata

Domáca Dukla, ktorá figuruje na siedmej priečke, zdolala svojho tabuľkového suseda 4:3. Momentálne naňho stráca len jeden bod a má zápas k dobru. Na piaty Poprad mu chýbajú tri. „Bol to ťažký zápas, skóre sa prelievalo na obe strany. Pre nás bol náročný hlavne psychicky. Mali sme viacerých zranených hráčov, na hokejky sa nám lepila smola. Víťazstvo sme potrebovali ako soľ a bolo jedno s kým príde. O to viac nás teší, že prišlo v šesťbodovom zápase so Žilinou,“ hodnotil duel obranca Michal Novák.

Po dvoch tretinách svietilo na tabuli skóre 2:2. Ústrednými postavami poslednej časti boli Jozef Stümpel a hlavne Michal Novák. Jeho strelu Stümpel najskôr skvele tečoval a o štyri minúty si obaja aktéri roly vymenili.

„Po buly som vystrelil na bránku a Jožo to urobil výborne. Je to kvalitný hráč, takého sme potrebovali. Aj napriek tomu, že nepatrí k najrýchlejším, má prehľad, vynikajúce prihrávky a je dobrý pred bránkou. Pri poslednom góle si výborne zasekol puk, našiel ma medzi kruhmi a som rád, že mi to tam padlo,“ neskrýval radosť strelec víťazného gólu, ktorý v 50. minúte prepálil brankára Žiliny Tomeka.

Duklu čaká do konca základnej časti ešte kvarteto protivníkov – vonku Banská Bystrica a Košiče, doma Nitra a Pieštany. "Musíme sa dostať do pohody a sústrediť sa na vlastné výkony. Čakajú nás ešte štyri zápasy, chceme získať čo najviac bodov a pokúsiť sa predbehnúť Žilinu a Poprad, " ozrejmil 33-ročný rodák zo Skalice.

S odpoveďou na otázku, koho by si želal do play off, dlho neváhal. „Musím priznať, že osobne by som si prial Nitru, keďže som tam pôsobil. Sú tam skvelí fanúšikovia a mohla by to byť zaujímavá séria. V Trenčíne je výborná partia, v poslednom čase nám však chýbalo trochu šťastia. Myslím si, že môžeme byť čiernym koňom play off,“ uzavrel Novák, ktorý do Trenčína prestúpil v tejto sezóne práve z tímu spod Zobora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport extraliga #Michal Novák