Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zálešákovi chýbajú niekdajšie návštevy. Verí v play off

Zvládli extrémne dôležitý zápas a odstup na predposledného stiahli na štyri body. Na priečky zaručujúce postup do play off ich momentálne strácajú sedem.

23.11.2015 16:40
Miroslav Zálešák Foto: ,
Miroslav Zálešák.
debata

Hokejisti Skalice si dobre uvedomovali, že v nedeľňajšom súboji so Žilinou im ide o veľa. Hoci sa Tipsport Liga ešte len blíži k polovici základnej časti, v prípade prehry by strata Záhorákov na ich najbližšieho súpera narástla na nepríjemných desať bodov. Vyrovnaný duel s výborne chytajúcimi brankármi však dotiahli do víťazného konca. Po góloch Pašeka a Brendla v tretej tretine vyhrali 2:0.

„V predošlých zápasoch v Trenčíne a so Zvolenom sme zhodne vydržali len štyridsať minút a v tretích tretinách sme si stretnutia prehrali. Aj preto sme si v nedeľu cez druhú prestávku zdôraznili, že tentoraz musíme zvládnuť plných šesťdesiat minút. Vedeli sme, že to bude o jednom maximálne dvoch góloch. Našťastie, sme to zvládli. Veď z nášho pohľadu šlo o šesťbodový zápas,“ priznal Miroslav Zálešák, ktorý umne prihrával Pašekovi na víťazný gól.

Skaličania sa snažili pred stretnutím nemyslieť na jeho dôležitosť. Skúsený 35-ročný útočník však priznáva, že každý hráč mal v hlave, že musia vyhrať. „Nebolo to jednoduché, ale zvládli sme to. Liga je neskutočne vyrovnaná. Aj na šiesty tím strácame len sedem bodov. Chalani doma zdolali Banskú Bystricu i Košice. Každý môže poraziť každého, čo je pre hokejových fanúšikov len plus,“ tvrdí bývalý slovenský reprezentant.

V skalickom tíme vidí potenciál. Je presvedčený, že klub sa vyhne baráži, do ktorej sa po základnej časti zapojí nielen posledné, ale aj predposledné mužstvo ligy. „Držia nás obaja brankári. Vytvárame si dosť šancí, chýba nám len väčší pokoj v zakončení. Snažím sa chlapcom v kabíne poradiť a na ľade pomôcť. Som presvedčený, že máme na play off,“ dodáva.

Skalický rodák so skúsenosťami zo zámoria i dvoch seniorských svetových šampionátov bol v minulosti na Záhorí zvyknutý na boj o najvyššie priečky. Nie ľahko si privyká na nelichotivú pozíciu z ostatných sezón.

„Hrával som tu o titul. Získali sme striebro i bronz. Aj sme si na to s chalanmi z útoku René Školiakom a Dušanom Pašekom po mojom návrate zaspomínali. Boli to krásne časy. Už v minulej sezóne som prišiel klubu pomôcť v závere základnej časti na šesť zápasov. Vyhli sme sa baráži, ale play off nám ušlo,“ hovorí Zálešák.

Najviac mu chýbajú vtedajšie návštevy. „Pravidelne chodilo na naše zápasy 3500 divákov. Bývalo vypredané. Teraz príde osemsto a hoci sa snažia vytvoriť dobrú atmosféru, predsa len je to úplne iné. Chceme ľudí opäť prilákať na štadión,“ priznáva.

Pred aktuálnym ročníkom chcel zostať doma, no zložitá situácia v klube a neistota, či vôbec Skalica vstúpi do sezóny, ho prinútili hľadať si pôsobisko v zahraničí.

„S rodinou sme sa dohodli, že pôjdeme do Anglicka – syn Alex sa naučí výborne po anglicky a bude napredovať aj v hokejovej kariére. Funkcionári Swindonu ma veľmi chceli, sľúbili mi všetko, čo som chcel. Realita však bola iná. Malý, ktorý je do hokeja zažratý, mal namiesto troch tréningov týždenne len jeden a úplne nám nesplnili ani predstavy o škole. Rodina sa vrátila domov po dvoch týždňoch a ja som šiel o týždeň za nimi,“ prezradil Zálešák, ktorý má v Skalici na konte tri body v troch stretnutiach

debata chyba
Viac na túto tému: #HK 36 Skalica #Miroslav Zálešák
Načítavajú sa športové výsledky...