Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra čaká na Stümpela a štadión

Presne päť týždňov delí hokejistov Nitry od vstupu do prestížnej Ligy majstrov. Dvadsiateho prvého augusta privítajú doma finalistu švédskej ligy Skelleftea AIK. Tretím tímom v 4. skupine prestížnej súťaže je český Liberec.

17.07.2015 11:00
Jozef Stümpel, Lukáš Novák Foto: ,
Jozef Stümpel (vpravo) a Lukáš Novák sa radujú z gólu.
debata

Zverenci Antonína Stavjaňu momentálne čerpajú záver trojtýždňových dovoleniek. V pondelok sa už stretnú na prvom tréningu na ľade. Netradične, v hale na Klokočine. „Na štadióne totiž ešte nie sú dokončené práce,“ prezradil riaditeľ Nitry Miroslav Kováčik.

Aké zmeny museli Nitrania urobiť pre účasť v nadnárodnej súťaži?

„Možno je to aj škoda, ale v podstate žiadne. Organizátori mali azda jedinú požiadavku, vytvoriť lepšie miesta pre kamery, ale to bol minimálny zásah. Inak sa na štadióne menili mantinely a plexisklá, rekonštruovali sa sociálne zariadenia a okolo ľadovej plochy bude nová guma. Veľkú časť financií zabrali aj veci, ktoré sa museli urobiť kvôli požiarnej ochrane,“ priblížil Kováčik.

Rekonštrukcia prebiehala v réžii mesta, ktoré získalo financie z dotácií od premiéra. „Radi by sme pri zmenách v hale pomohli, ale bohužiaľ na to nemáme finančné možnosti. Na zimáku sme len v nájme,“ poznamenal riaditeľ klubu.

Na zápasy Ligy majstrov sa teší, rovnako ako hráči a fanúšikovia Nitry. „Pre nás všetkých to bude nová skúsenosť a zároveň krásna odmena pre našich skvelých fanúšikov. Naživo uvidia porovnanie zástupcu našej ligy s vyspelými európskymi mužstvami. Atraktivita oboch súperov je veľká – zástupca silnej švédskej ligy plus československé derby. Každý chce vyhrať a postúpiť, ale zároveň sme realisti a vieme, že Ligu majstrov nevyhráme,“ tvrdí Kováčik.

Káder tretieho tímu minulej extraligovej sezóny opustil brankár Lakosil i šestica útočníkov Tománek, Školiak, Mráz, Lelkeš a bratia Ručkayovci. Našla za nich Nitra dostatočnú náhradu?

„So skladbou kádra sme spokojní. Chýba nám doplniť len pár okienok – prídu jeden alebo dvaja obrancovia a v útoku všetko závisí od toho, či ostane Jožko Stümpel. Priebežne s ním rokujeme. Chceme mať mužstvo čo najskôr pokope, aby sme sa pripravili na súboje v Lige majstrov. Nemyslím si, že sme sa v útoku oslabili. Mužstvo sme potrebovali oživiť, dodať mu hlad po víťazstvách. Okrem toho chceme dať priestor aj mladým chlapcom z vlastnej liahne. Počet hráčov je dostatočný, bude medzi nimi aj potrebné konkurenčné prostredie,“ naznačuje Kováčik. Nitra získala do svojich radov útočníkov Kutálka, Stloukala, Macíka, obrancov Devečku s Benem či brankára Trenčana.

Kováčik nedávno vyhlásil, že v klube zreálňujú platy hokejistov. „Z môjho pohľadu boli v predošlých ročníkoch nadnesené. Každý rok sme sa pasovali s tým, ako dorovnať rozpočet a prenášalo sa to ďalej. Urobili sme krok k tomu, aby sme do budúcnosti predišli splátkovým kalendárom.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Jozef Stümpel #Liga majstrov v hokeji