Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nerobme z mladého brankára hviezdu, tvrdí popradský útočník Rapáč

Herne i strelecky súpera prevyšujú, napriek tomu sú na pokraji vypadnutia. Popradčania prehrávajú v dramatickej štvrťfinálovej sérii play off hokejovej extraligy so Zvolenom 2:3 na zápasy. V prípade, že si chcú sezónu predĺžiť, potrebujú v najbližších dvoch dueloch zvíťaziť.

10.03.2015 16:10
Richard Rapáč Foto: ,
Richard Rapáč.
debata

„V každom zápase sme boli lepším tímom, ale obrovské chyby nás zrážajú do kolien. Ak by sme už sériu ukončili, nikto by nemohol povedať ani slovo. Rozhodujú maličkosti, ktoré nezvládame,“ povedal útočník Popradu Richard Rapáč.

Dnes ich v domácom prostredí čaká šieste pokračovanie štvrťfinálovej zápletky. „Po prehrách sa vždy ťažšie regeneruje a je to náročné na psychiku. Musíme sa pozerať dopredu, zvládnuť domáci zápas a vrátiť sa do Zvolena. Treba však premieňať šance a nerobiť z mladého zvolenského brankára hviezdu,“ dodal.

Dvadsaťsedemročný krídelník sa na začiatku sezóny podrobil operácii roztrhnutého krížneho väzu a tri mesiace pauzoval. Dva góly v posledných dvoch dueloch by vymenil za tímový úspech. „Celé mužstvo sa na góly dosť natrápi. Som rád, že mi to tam dvakrát padlo, ale väčšiu radosť by som mal, keby moje zásahy znamenali víťazstvo,“ uviedol rodák zo Spiša.

Viac dôvodov na úsmev majú Zvolenčania, ktorí skončili v základnej časti na štvrtom mieste o bod pred Popradom. „Je to najvyrovnanejšia štvrťfinálová séria a potvrdzujú sa všetky papierové prognózy. Popradčania sú na domácom klzisku nepríjemní, ale verím, že posledný krok zvládneme a zvíťazíme,“ konštatoval zvolenský kanonier Radovan Puliš.

Ich protivník bol zatiaľ v každom zápase aktívnejší a zvolenskí brankári čelili vždy poriadnej kanonáde. „Pokiaľ nás len prestrieľajú, je to v poriadku. Hokej sa hrá predsa na góly. Máme dvoch vyrovnaných brankárov a to je v play off dôležité. Celú sezónu nás ťahal Marek Šimko, teraz má výbornú formu Samuel Baroš.“

Najlepší strelec po základnej časti sa v prvých troch zápasoch strelecky odmlčal. V dôležitom piatom zápase sa dvakrát zapísal do streleckej listiny. V predĺžení rozhodol o víťazstve Zvolena Michal Chovan, ktorý zaznamenal vo štvrťfinále už tretí víťazný gól.

„Nie je dôležité, kto v play off skóruje. Podstatné sú víťazstvá. Celé mužstvo hrá výborne a kolektívne. Vyzdvihol by som útočníka Michala Chovana, ktorý je v kľúčových momentoch vždy na správnom mieste,“ uzavrel 23-ročný krídelník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad #Richard Rapáč