Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín verí Konrádovi, Banská Bystrica štyrom päťkám

Druhý najlepší útok narazí na druhú najlepšiu obranu. A najlepšieho brankára. Hokejisti Banskej Bystrice vstúpia do štvrťfinálových bojov s Trenčínom v pozícii favorita. Do tejto role ich pasuje tretie miesto po základnej časti i lepšie vzájomné zápasy.

02.03.2015 12:00
Patrick White, Milan Kytnár Foto: ,
Sprava: Branislav Konrád z Dukly Trenčín, Patrick White a Milan Kytnár z HC´05 Banská Bystrica.
debata

I tie však naznačujú, že súboje Banskobystričanov a Trenčanov bývajú veľmi vyrovnané. Päť zo šiestich sa skončilo rozdielom jediného gólu, pričom trikrát sa o víťazovi rozhodlo až v predĺžení či nájazdoch.

Zverenci Miroslava Chudého bojovali dlho o druhú priečku po základnej časti, no nevyšiel im finiš. „Teraz na tom až tak nezáleží. Trenčín i Martin sú zhodne nepríjemní súperi, ale náš cieľ je jednoznačne postup. Druhé miesto by mohlo byť výhodou skôr v semifinále. Najprv sa tam však musíme dostať. Azda sme si v závere základnej časti vybrali horšiu chvíľku a v play off už budeme hrať podľa našich predstáv,“ vraví útočník Banskej Bystrice Lukáš Handlovský.

Trenčania sa dlhodobo pohybovali na šiestej priečke, nie a nie sa z nej odlepiť. Na štvrťfinálového súpera si veria. „Bude to veľký boj z oboch strán. Najmä spočiatku očakávam opatrný a dosť kontaktný hokej. V každom zápase bude rozhodovať jeden-dva góly. Kvalita v bránke je na našej strane, útok má silnejší súper. Predpokladám, že séria bude dlhá a vyrovnaná, ale s víťazným koncom pre nás,“ naznačuje útočník Dukly Ondrej Mikula.

Zverenci Romana Stantiena sa spoliehajú najmä na výkony brankára Branislava Konráda, ktorý mal v základnej časti najvyššiu percentuálnu úspešnosť zákrokov. „Braňo je najlepší brankár ligy. Iste bude naša veľká opora. On nám pomôže, musíme aj my jemu. Všetko musí spolu perfektne ladiť. Súper robil v bránke rošády a dvojicu nových brankárov ani nepoznáme. Budeme sa čo najviac tlačiť dopredu a strieľať. Sériu začíname vonku, čo je podľa mňa vždy o čosi ľahšie. Aj keby sme oba súboje prehrali, nič nebude stratené,“ dodáva Mikula.

Handlovský uznáva kvality Konráda, ale za najlepšieho brankára ligy ho nepovažuje. „V lige je viacero vyrovnaných brankárov. Nemyslím si, že Konrád spomedzi nich vyčnieva. Trenčín patrí medzi najlepšie brániace mužstvá, ťažko sa proti nemu hrá. Naša výhoda by mala byť v útoku, kde sme sa pred play off posilnili. Vo vyraďovacích bojoch musia zahrať dobre všetky štyri päťky, aby ste niečo dosiahli,“ vysvetľuje Handlovský.

B. Bystrica – Trenčín
V základnej časti: 1:0 sn (d), 2:1 (v), 2:1 (d), 3:2 sn (v), 2:3 pp (d), 5:3 (v)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Lukáš Handlovský #Ondrej Mikula #HC 05 Banská Bystrica