Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Skalice: Ukázali sme tímovú silu

Hokejisti Skalice sa po víťazstve nad vicemajstrom z Nitry 4:3 odlepili z dna tabuľky. Veľkú zásluhu na tom má brankár Patrik Romančík.

29.12.2014 18:00
jakub cíger, patrik romančík, skalica, dukla... Foto: ,
Patrik Romančík v drese Skalice.
debata

Ku kvalitnému výkonu pridal aj pozápasové ,opičky'. „Po stretnutí s Banskou Bystricou som urobil zopár rybičiek. Nevedel som, čo urobiť, tak som sa hodil o plexisklo,“ konštatoval 20-ročný rodák zo Skalice.

Chceli ste Nitre vrátiť najvyššiu prehru v sezóne 1:8 alebo sa skôr dostať z chvosta tabuľky?
Na predchádzajúcu porážku sme nemysleli. Skôr sme si hovorili, že už sme Nitru zdolali a chceli sme to zopakovať. Podstatné bolo, že sme preskočili v tabuľke Žilinu a už nie sme poslední.

Z prvej strely na bránku ste inkasovali. Čo ste si vtedy pomysleli?
To boli najhoršie pocity. Namiesto toho, aby som sa na prvej strele chytil, dostal som gól. Psychika šla dole. Brankár musí nato zabudnúť a sústrediť sa na zvyšok duelu.

Po druhej tretine ste prehrávali 1:3. Verili ste v obrat?
Pred vianočnou prestávkou sme s Banskou Bystricou prehrávali pred záverečným dejstvom 2:4 a napokon zvíťazili 6:4. Som rád, že sme sa opäť nevzdali a ukázali tímovú sílu. Dve víťazstvá nad silnými súpermi nás môžu naštartovať.

V každom z posledných štyroch zápasov ste čelili minimálne štyridsiatim strelám. Ako sa cítite pod paľbou?
Na nudu sa sťažovať nemôžem (smiech). S Nitrou mi to spoluhráči uľahčili. Viackrát mi pomohli a snažil som sa im to vrátiť.

Víťazstvo ste si užili aj s divákmi, pričom ste boli hlavným zabávačom. Hľadali ste inšpiráciu aj u brankára Júliusa Hudáčka?
Fanúšikovia stoja celú sezónu pri nás, aj keď výsledky nie sú uspokojivé. Okrem hry sa im chceme zavďačiť aj po zápase. Po stretnutí s Banskou Bystricou som urobil zopár rybičiek. Teraz som bol šokovaný z obratu. Videl som Julove videá, ale nebudem sa nato špeciálne zameriavať. Keď mi niečo spontánne napadne, urobím to.

Ako vychádzate s 38-ročným brankárskym kolegom Miroslavom Lipovským?
Je to pre mňa pocta, že mám pri sebe gólmana, ktorý odohral množstvo náročných zápasov. Vie mi poradiť, rozumieme si a podobného brankárskeho ,parťáka' som ešte nemal.

Plníte si aj mladícke povinnosti v kabíne?
Snažím sa z nich vždy vyvliecť a zvaliť ich na niekoho druhého (smiech). Našťastie, je nás dosť mladých, tak si to vždy rozdelíme.

Ako ste strávili dvojtýždňovú pauzu počas Vianoc?
Bol som doma s rodinou, pozeral rozprávky a jedol perníky. Musel som si dávať pozor na váhu, lebo cez leto som schudol a už to nemôžem nabrať späť. Prvý tréning po Vianociach bol však náročný (smiech).

Ako oslávite príchod Nového roka? Dávate si nejaké predsavzatia?
Ešte sa treba sústrediť na zajtrajší duel v Poprade. Na Silvestra budem s rodinou a priateľkou. So svojím životom som spokojný a myslím si, že nemusím nič meniť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK 36 Skalica #Patrik Romančík