Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sériu chceme ukončiť, aby sme si oddýchli, vraví útočník Košíc Sojčík

Košice po dvoch predchádzajúcich víťazstvách vedú 3:2 na zápasy. Dnes v Piešťanoch môžu rozhodnúť o postupe do finále. "Verím, že to zvládneme, dosiahneme štvrtú výhru a sériu ukončíme. S takýmto predsavzatím nastúpime na zápas. Neradi by sme hrali siedmy zápas," vraví útočník Košíc Peter Sojčík.

03.04.2014 10:00
Peter Sojčík Foto: ,
Košický útočník Peter Sojčík (v popredí).
debata

Vzdorujú Piešťany víťazovi základnej časti tuhšie, než ste čakali?
Nečakali sme ľahké zápasy, čo sa aj potvrdilo. Hrá sa semifinále, v hre ostali už len štyri najlepšie mužstvá. Piešťany majú svoju kvalitu, nie sú pre nás prekvapením. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali a pred finále si aspoň trochu vydýchli.

Vydýchli ste si aj po utorkovom víťazstve? V prvej tretine bol živší súper.
V úvode zápasu na nás doľahla možno ťarcha zodpovednosti. Trochu nám zväzovala nohy, ťažšie sme sa rozbiehali. Nehrali sme tak, ako sme chceli, Piešťany to nevyužili. V ďalších dvoch tretinách sme sa oklepali, pridali na dôraze a strelili aj pekné góly. V druhej časti sme získali rozhodujúci náskok.

Treťou výhrou aj psychickú výhodu. Bude sa vám hrať u súpera ľahšie, keď ste dôležitý predchádzajúci zápas na jeho ľade vyhrali?
Domáci budú pod väčším tlakom, ale na to sa spoliehať nemôžeme. Pokúsime sa zopakovať podobný výkon ako v predchádzajúcom zápase v Piešťanoch. Hrať to, čo nás zdobí vonku.

Čo Košice zdobí vonku?
Dôsledná obrana, narúšanie súperovej rozohrávky, efektivita v prečísleniach. Aj keď sme vo štvrtom zápase série inkasovali prvý gól, rýchlo sme vyrovnali a v ďalšom priebehu sme lepším pohybom strhli víťazstvo na našu stranu.

Osobne ste spokojný s vašimi výkonmi?
Sám sa nechcem hodnotiť, ani nie je čas nad tým uvažovať. Do každého zápasu nastupujem s tým, že chcem byť čo najviac užitočný mužstvu. V play off sa už niet na čo šetriť.

Sledujete aj vývoj druhej semifinálovej série?
Len po očku, nie nejako podrobne, lebo takmer všetok čas a energiu venujeme našej sérii. Ak ju víťazne ukončíme, potom sa môžeme zaujímať, kto bude naším finálovým súperom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #ŠHK 37 Piešťany #play off extraligy #Peter Sojčík