Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novák: Sériu chceme ukončiť a pripraviť sa na finále

Majú, čo chceli. Hokejisti Nitry vyhrali v Banskej Bystrici jeden z dvoch zápasov - v pondelok 5:2 - a už dnes môžu na vlastnom ľade osláviť historický postup do extraligového finále.

02.04.2014 12:00
Lukáš Novák Foto: ,
Lukáš Novák z HK Nitra (vpravo) a brankár Zane Kalemba z HC ´05 Banská Bystrica.
debata

V sérii vedú 3:1 na zápasy. Hrdinom štvrtého duelu bol krídelník elitnej nitrianskej formácie Lukáš Novák, ktorý prispel k dôležitému víťazstvu hetrikom. „Pred zápasom som vôbec nemal pocit, že to bude môj deň. Ani som sa naň špeciálne nepripravoval. No radosť mám veľkú,“ vravel 28-ročný útočník.

Chutí hetrik v play off viac ako v bežnom zápase?
Samozrejme. Bol to výborný pocit. Ešte však máme pred sebou jeden zápas, ktorý musíme zvládnuť. Oslavovať môžeme až potom.

Nevyhnete sa platbe do spoločnej kasy. Je to v tomto prípade príjemná povinnosť?
Ako sa to tak vezme (smiech), ale viac-menej príjemná. Našťastie je poplatok rovnaký, ako v základnej časti, nie vyšší.

Inšpiroval vás Petr Kafka z mužstva súpera, ktorý deň predtým strelil štyri góly?
To ani nie, ale v nedeľu mu závidel určite každý hokejista. Dať v play off štyri góly, sa podarí málokomu. Ja som dal len tri, ale vyhrali sme, takže som rovnako spokojný. Všetkých nás mrzela prehra v treťom súboji, v ktorom sme urobili viac chýb ako domáci. Povedali sme si, že musíme hrať pozornejšie v obrane a menej faulovať. Vyšlo to. Za stavu 2:2 bolo rozhodujúce, kto strelí tretí gól. Našťastie sme to boli my.

Naštartoval vás aj dištanc, pre ktorý ste vynechali druhý zápas série?
Áno. Veľmi ma to mrzelo. Bolo to celé pre moju hlúposť, aj tréner mi to pripomenul. Chcel som sa v Banskej Bystrici za dištanc revanšovať, čo sa mi podarilo.

Bol pondelkový duel kľúčom k postupu do finále?
Išlo o veľmi dôležitý zápas, keďže sme tretí nevyhrali. Aj tam sme však ukázali, že sa nevzdáme ani za nepriaznivého stavu. Zdôrazňovali sme si, že aspoň jeden musíme zvládnuť. Podarilo sa, psychicky nám to pomôže. Doma budeme pokojnejší. Vieme, že na vlastnom ľade sme silní a skvelí diváci nás ženú dopredu. Len sa nesmieme zblázniť. Treba si dať pozor v defenzíve a nedostať góly. Sériu chceme ukončiť a následne sa dobre pripraviť na finále. Každý vie, že máme blízko k prvému finále v klubovej histórii. No hovorí sa, že posledný krok býva najťažší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Lukáš Novák