Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sériu chceme ukončiť už v Martine, tvrdí Košičan Deyl

Splnili úlohu. Hokejisti Košíc zvládli oba domáce zápasy a v extraligovom štvrťfinále vedú nad Martinom 2:0. "Domáce stretnutia boli pre nás dôležité. Lepšie nám vyšiel prvý duel. Po dvoch tretinách sme síce viedli len o gól, ale potom sme sa utrhli. Nedeľný súboj už bol typický zápas play off, oba tímy vychádzali zo zabezpečených obrán. Ťažko sme sa dostávali do vyložených príležitostí," hodnotil úvod série obranca Košíc Radek Deyl.

10.03.2014 17:12
Radek Deyl Foto:
Radek Deyl.
debata

Prekvapili vás niečím Martinčania?
Ani nie. Počas celej sezóny prevádzajú bojovný hokej. Sú to šikovní chlapci, ktorí hrajú so srdiečkom. Vedeli sme, s čím prídu a eliminovali sme silu ich prvých dvoch formácií. Na videu sme si rozoberali aj ich presilové hry.

V dvoch dueloch ste mali len štyroch vylúčených hráčov. Bol to jeden z hlavných pokynov trénera?
Je to prekvapujúce, lebo počas sezóny sme mávali šiestich-siedmich vylúčených hráčov na zápas. Teraz v nedeľu jediného. Všetci si asi vstúpili do svedomia. Sme radi, že sa nám to podarilo.

Naopak, v presilovkách ste nekompromisne trestali nedovolené zákroky súpera…
V závere základnej časti nám začali početné výhody vychádzať. Venujeme sa ich nácviku aj na tréningoch. Keďže hráme aktívny hokej a dostávame sa do šancí, tak sú naši útočníci často faulovaní a dostávame možnosť hrať presilovky. Sme radi, že sa nám daria.

V jednej z nich ste skórovali aj vy. Pamätáte sa, kedy ste naposledy strelili gól?
To už bolo naozaj dávno. Azda dva roky? Tri? Môže byť (smiech). Som rád, že som to konečne pretrhol. Chodievam na presilovky, mám sa motať pred bránkou, robiť zle brániacim hráčom a brankárovi. Občas sa okolo mňa čosi obtrelo, ale nikdy to nepadlo dnu. Až teraz to vyšlo.

Po súboji s vami nedohral sobotňajší zápas kapitán Martina Jaroslav Markovič. Ako ste videli vzájomný súboj?
Stalo sa to počas môjho prvého striedania. Jaro dostal dosť nešťastný puk na modrú čiaru, nie najlepšie sa k nemu vytočil, a potom ako som ho trafil, narazil na mantinel. Vieme, že je to ich dôležitý hráč, veď bol medzi najlepšími v bodovaní ligy. Ťažko odhadnúť, aké vážne to bude. No nás to ani nezaujíma, musíme sa sústreďovať len na vlastný výkon.

Plánujete v Martine ukončiť štvrťfinálovú sériu?
Chceme sériu ukončiť čo najskôr. Ideme vyhrať prvý duel a potom už budú mať Martinčania nôž na krku. Raz sme tam však už v sezóne prehrali. Vtedy domáci veľmi dobre korčuľovali, napádali nás a dohrávali súboje. Majú užšie klzisko, bude to živší hokej. Tešíme sa na tie zápasy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Radek Deyl