Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra nad Košicami nás naštartuje, verí strelec Skalice

Hokejisti Skalice si po piatkovej vysokej prehre v Poprade (0:6) napravili v nedeľu chuť víťazstvom 2:1 nad vedúcimi Košicami.

27.01.2014 22:47
Petr Obdržálek Foto: ,
Petr Obdržálek (vpravo) z HK 36 Skalica v zápase 42. kola hokejovej Tipsport extraligy proti Zvolenu.
debata

„Trošku sme zmenili štýl hry, vychádzali sme zo zabezpečenej obrany, dôsledne pokrývali stredné pásmo,“ vraví krídelník Petr Obdržálek, autor víťazného zásahu, s 22 gólmi najlepší strelec tímu zo Záhoria.

Ktorá tvár Skalice zodpovedá viac realite – odovzdaná z piatku alebo húževnato-obetavá z nedele?
Do zápasu s Košicami sme ťahali šnúru štyroch prehier. Trikrát sme prehrali najtesnejším rozdielom, doma so Zvolenom po samostatných nájazdoch. Na mužstvo to nepriaznivo doľahlo, čo sa naplno prejavilo v slabom výkone v Poprade. Problém bol v tom, že sme spravidla dostali prvý gól – a nevedeli sme už zvrátiť priebeh v náš prospech. Pred zápasom s Košicami sme si povedali, že skúsime si čo najdlhšie udržať čisté konto. V prvých dvoch tretinách gól nepadol, v tretej sme sa ujali vedenia a hoci súper vyrovnal, výhru sme strhli na našu stranu.

Čo predchádzalo vášmu víťaznému gólu?
Na útočnú modrú som dostal prihrávku od obrancu Martina Vyrůbalíka. S pukom som sa dostal medzi dvoch obrancov Košíc, obišiel som ich a korčuľoval sám na brankára. Prekonal som ho bekhendom. Nečakal som, že sa dostanem do nájazdu, no zakončenie mi vyšlo. Do konca ostávali vyše štyri minúty, Košičania sa usilovali vyrovnať, ešte aj v poslednej minúte mali dve šance, ale brankára Lipovského neprekonali. Aj jeho zásluhou sme udržali najtesnejší náskok. Proti Košiciam sa mi zvyčajne hrá dobre, kvalitný súper hrá otvorene.

Do Skalice ste sa vrátili po roku. Je veľký rozdiel medzi vtedajším a súčasným mužstvom?
Je. Káder sa výrazne obmenil, z môjho predchádzajúceho pôsobenia v ňom ostalo päť-šesť hráčov. Mužstvo je podstatne mladšie, možno aj preto naše výkony kolíšu viac, než by sme si želali. V tabuľke sme chceli byť vyššie, no teraz sa dívame za nás, aký máme odstup od prenasledovateľov. Aj preto nám víťazstvo nad Košicami veľmi pomohlo. Dúfame, že nás naštartuje a podobné bojovné výkony ukážeme aj v ďalších zápasoch.

Ste na dobrej ceste prekonať 50-bodovú (16 gólov, 34 asistencií) hranicu zo sezóny 2011/12, pričom gólovú ste si už vylepšili. Na koľko bodov si trúfate?
Som rád, že som nadviazal na svoju produktivitu. Skalica ma brala ako zakončovateľa, mojou úlohou je čo najviac bodovať. S tým by som mohol byť spokojný, ale oveľa dôležitejšie než osobné štatistiky sú výsledky a výkony celého tímu a jeho postavenie v tabuľke. S ním zatiaľ nemôžeme byť spokojní.

Z ktorého miesta by mala ísť Skalica do play off, aby sa hovorilo o spokojnosti?
V kabíne zatiaľ o tom veľmi nehovoríme, stačí pohľad na tabuľku. Pred sezónou sme chceli skončiť po základnej časti v prvej šestke, aby sme sa v prvom kole play off vyhli vedúcemu duu. Nie je to nereálne, na šiesty Zvolen strácame šesť bodov, no musíme si strážiť aj náskok pred mužstvami za nami. Na medailu to zatiaľ nevyzerá… V poslednej šestine základnej časti nás čakajú veľmi dôležité zápasy v Martine, Trenčíne i Žiline. Vynasnažíme sa v nich bodovať, aby sme sa nebodaj nedostali do ťažkostí.

Do Skalice ste prišli zabojovať o medailu?
Ešte som nezískal nijakú, pred každou sezónou verím, že by to mohlo vyjsť. Nič nie je stratené ešte ani v tejto, zápasy play off sú nevyspytateľné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Obdržálek