Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bača dostal za surový zákrok dištanc osem zápasov

Disciplinárna komisia SZĽH zastavila obrancovi extraligového HK Nitra Martinovi Bačovi činnosť na osem majstrovských stretnutí nepodmienečne.

27.01.2014 18:42
Martin Bača Foto: ,
Martin Bača (vpravo).
debata (4)

Bača pyká za zákrok v minulotýždňovom utorňajšom zápase 42. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže v Banskej Bystrici, keď napadol zozadu Jamesa Martina. Od hlavného arbitra Milana Nováka dostal trest na päť minút plus do konca zápasu.

DK SZĽH začala konať na základe žiadosti HC '05 Banská Bystrica o dodatočný trest pre nitrianskeho hráča, ku ktorej sa pridal aj riadiaci orgán súťaže Pro-Hokej. Komisia rozhodcov SZĽH na svojom minulotýždňovom zasadnutí skonštatovala, Bača mal za zákrok a nakorčuľovanie z pomerne veľkej vzdialenosti mimo zorného poľa atakovaného hráča dostať v stretnutí trest hre a arbitri mu mali odobrať registračný preukaz.

Bačov zákrok v čase 2:22

Dištanc začal obrancovi spod Zobora plynúť už 24. januára, odvtedy nútene vynechal dva extraligové duely s Trenčínom a v Piešťanoch. Do zostavy Nitry sa bude môcť Bača vrátiť 25. februára zhodou okolností práve v stretnutí s Banskou Bystricou. Američan James Martin mal po ataku lakťom na hlavu problémy s vnímaním a dýchaním, z ľadu ho museli odviezť priamo do nemocnice, kde mu diagnostikovali otras mozgu a podvrtnutú krčnú chrbticu

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Bača