Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lunter: Hokejovú drinu beriem ako mostík k dobrému životu

Pred vyše mesiacom sa vrátil z MS hokejistov do dvadsať rokov, v utorok večer sa Mário Lunter v súboji tabuľkových susedov - tretieho s druhým - tešil z prvého hetriku.

22.01.2014 17:35
Mário Lunter Foto: ,
Patrik Lamper (vpravo) a Mário Lunter (uprostred) z HC'05 Banská Bystrica oslavujú gól v súboji proti HK Nitra.
debata

Výrazne prispel k víťazstvu Banskej Bystrice nad Nitrou (4:1). „Na ľad padli aj nejaké šiltovky,“ podotkol ľavý krídelník.

Museli ste sa po návrate z majstrovstiev sveta dvadsaťročných zo švédskeho Malmö usilovať o stabilné miesto v zostave alebo ste ho mali isté?

Istý si byť nemôžem, hoci som v mužstve od začiatku sezóny. V každom zápase musím potvrdiť, že patrím do tímu. Po návrate mi chvíľu trvalo, kým som sa udomácnil v zostave. Nastupujem v treťom útoku so Zigom a Lamperom. Sme mladí, snažíme sa odmakať každé striedanie.

Vaša formácia strelila všetky štyri góly. Šlo všetko tak hladko ako naznačuje výsledok?

Proti silnej Nitre sme odohrali veľmi dobrý zápas. Spočiatku sa nevyvíjal jednoznačne v náš prospech, súper znížil na 1:2. My sme lepšie premieňali šance, spoľahlivo chytal brankár Košarišťan. To boli dva hlavné dôvody nášho víťazstva. Nie je podstatné, kto dá góly, dôležité je, že sme vyhrali.

To síce znie pekne, ale tri góly v jednom zápase nie je všednosť. Na prvý hetrik sa nezbúda. Čo vám ho bude najviac pripomínať?

Kapitán Mišo Hudec mi po mojom treťom góle priniesol puk. Už ho mám medzi mojimi hokejovými trofejami. Na ľad padlo aj pár šiltoviek. Po zápase mi gratulovali tréneri i spoluhráči. Užíval som si príjemné chvíle. Bude ma to stáť aj nejaký príspevok do spoločnej kasy.

Nemajú mladí hráči výnimku, prípadne polovičnú taxu?
(so smiechom) Starý či mladý, pri hetriku sa to nerozlišuje.

Čo predchádzalo gólovým situáciám?

Pred prvým gólom mi Zigy (Zigo) prenechal na osi klziska puk, vystrelil som spoza hráča. Pred druhým som sa v situácii jeden proti jednému dostal pred súperovho brankára, prekonal som ho z bekhendu. Pred tretím som zakončil brejk strelou na lapačku.

Cítite sa po majstrovstvách sveta dvadsaťročných sebavedomejší? S akým poznaním ste sa vrátili?

Aj v hokeji rozhoduje hlava. Je dobré byť zdravo sebavedomý. Proti Kanade i USA sme odohrali dobré zápasy, akurát škoda, že sme nebodovali. Zlyhali sme však proti Česku, ten zápas sme mentálne vôbec nezvládli. Získal som cennú skúsenosť.

Z ktorého miesta si Banská Bystrica trúfa ísť do play off?

Dúfame, že si udržíme súčasné tretie miesto. Pred sezónou bol naším prvým zámerom postup do vyraďovacej časti.

Rozbiehate kariéru medzi seniormi. Kam siahajú vaše hokejové túžby?

Postupnými krokmi napredovať čo najvyššie. Musím tvrdo pracovať, aby mi hokej umožnil mať sa v živote dobre. Potešilo ma nominácia do tímu výberu extraligy na exhibičný zápas proti slovenskému olympijskému tímu. To je ďalší posun vpred.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mário Lunter