Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčania vyhrali v maskáčoch pre Waltera. Myslia na play off

Slávnostný úvod hokejistov Dukly Trenčín dobre naladil a už v prvej tretine rozhodli štyrmi gólmi o svojom víťazstve nad Popradom 7:4.

16.12.2013 17:05
Dukla Trenčín Foto: ,
Hokejisti Dukly Trenčín nastúpili na zápas Popradu v špeciálnych vojenských dresoch.
debata

Hokejisti Trenčína mali v nedeľu proti Popradu motiváciu navyše. Pred stretnutím totiž zástupcovia klubu ocenili prínos bývalého dlhoročného trénera Jaroslava Waltera, pripomenuli si jeho úspechy s Duklou, odovzdali mu pamätný dres, mincu i doživotnú permanentku a pod strechu zimného štadióna vyvesili pamätnú vlajku s jeho podobizňou.

„Nabudilo nás to. Hrali sme tento zápas aj pre pána Waltera. Síce ho príliš nepoznáme, ale vieme, čo v klube dosiahol. Najlepšie si ho pamätá masér Miško Malina. Bavili sme sa o ňom, aký to bol tréner a človek. Celá slávnosť pred stretnutím sa nám páčila,“ vraví strelec troch gólov v stretnutí a jeden z lídrov Dukly Ondrej Mikula.

Bývalý tréner Dukly Trenčín Jaroslav Walter... Foto: SITA, Tomáš Somr
Jaroslav Walter, Jozef Daňo, Dukla Trenčín Bývalý tréner Dukly Trenčín Jaroslav Walter (vľavo) a generálny manažér Dukly Jozef Daňo pred zápasom.

Trenčania nastúpili na duel v špeciálnej „vojenskej“ edícii dresov. Ako sa hráčom páčili? „Boli pekné. Len škoda, že sa s ich farbou lepšie nezladili aj nohavice a štucky. Predpokladám, že dresy pôjdu teraz do dražby,“ poznamenal 25-ročný útočník.

Zverenci Milana Staša bodovali v decembri v piatich zo šiestich súbojov, nazbierali v nich jedenásť bodov a výraznejšie sa na predposlednom mieste tabuľky odpútali od poslednej Žiliny. Momentálne pred ňou majú desaťbodový náskok.

„To bol náš doterajší cieľ. Bodovať však musíme aj naďalej, aby sme sa priblížili mužstvám pred nami. Prvoradé pre nás totiž je postúpiť do play off. Verím, že budeme pokračovať v nastúpenom trende. Mužstvá pred nami nie sú o niť lepšie ako my. Mužstvo má silu. Verím, že to dokážeme, postúpime do vyraďovacích bojov a tam budeme nepríjemný súper,“ vysvetľuje Mikula.

Ondrej Mikula z Dukly Trenčín v špeciálnom... Foto: SITA, Tomáš Somr
Ondrej Mikula, Dukla Trenčín Ondrej Mikula z Dukly Trenčín v špeciálnom vojenskom drese.

Dukla sa do polovice novembra spoliehala aj na služby štvorice majstrov sveta z Göteborgu. Z kvarteta Petrovický, Pavlikovský, Lintner, Lašák je v klube už len bývalý reprezentačný brankár. „Určite odíde aj on. Má na viac ako len slovenskú ligu, čaká na lepšiu ponuku. Je nielen dobrý brankár, ale aj človek. Veľmi som si ho obľúbil. Hoci nám bude chýbať, veľmi mu prajem, aby si našiel niečo, s čím bude spokojný,“ hovorí Mikula a zvyšnému triu dodáva: „vedeli sme, že u nás nevydržia celý ročník. Veľa nám to dalo, že sme mohli nastupovať po ich boku. Chýbajú nám, veď ich skúsenosti sú nenahraditeľné. Nebránil by som sa, keby sme sa ešte niekedy zišli v takom zložení.“

Zatiaľ čo väčšina extraligových hráčov sa teší na reprezentačnú prestávku, hokejisti Dukly by sa nebránili, keby súťaž pokračovala bez pauzy. „Darilo sa nám, dobre by nám padlo odohrať ďalší duel. No sme, rovnako ako všetci ostatní, nastavení na to, že prestávka bude. Dva dni si oddýchneme a pokračujeme,“ tvrdí.

Ešte pred Vianocami, v piatok 20. decembra, odohrajú Trenčania prípravný duel proti reprezentačnej dvadsiatke. „Máme im čo vracať (smiech). Bude to zápas najmä pre chalanov, ktorí ešte bojujú o nomináciu na šampionát. Pre nás to bude dobrý tréning a udržíme sa v zápasovom rytme,“ konštatuje Mikula.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Jaroslav Walter #Peter Mikula