Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štrbák: Som maximalista, mrzí ma každá prehra

Udávajú tón. Hokejisti Košíc sú po polovici základnej časti podľa očakávania na čele hokejovej extraligy.

02.12.2013 18:50
Martin Štrbák Foto: ,
Martin Štrbák.
debata

„Pozíciu favorita berieme, Košice ním takmer vždy boli. Je to príjemné, ale oveľa dôležitejší bude záver sezóny,“ vraví skúsený obranca Martin Štrbák, kapitán mužstva.

Napĺňajú Košice predsezónny scenár?
Pred začiatkom tohto ročníka sme si určili isté priority. Jednou z nich je, aby sme sa držali v tabuľke čo najvyššie. Teší nás, že je to tak, no mohlo to byť ešte lepšie. Myslím tým, že náš náskok pred prenasledovateľmi mohol byť ešte vyšší. Som maximalista, preto ma mrzí nedeľňajšia domáca prehra so Zvolenom. Boli sme lepší, hrali sme dobre, ale nevedeli sme prekonať súperovho brankára. Raz sme ho síce prekonali, ale rozhodca gól neuznal.

Berú Košice stretnutia so Zvolenom, obhajcom titulu, prestížnejšie?
To nie, minulá sezóna, v ktorej sme vo finálovej sérii podľahli Zvolenu, je už zabudnutá. Iste, v podvedomí je, že hráme proti jednému z favoritov, aj keď je momentálne v tabuľke trochu nižšie. V nedeľu sme mali veľkú prevahu, vypracovali sme si veľa šancí, no bez gólu sa nedá vyhrať. To nás mrzelo. Bývajú aj také zápasy, keď vám puky odskakujú od hokejky, neodrazia sa tak, ako by ste si želali

Sú Košice silnejšie ako v minulom ročníku?
Porovnávať Košice s Košicami je veľmi ťažké. Mužstvo sa obmenilo, hráme trochu inak. Dôležité je, že v kabíne je pohoda. Tá sa odvíja od výkonov, aké mužstvo podáva. Víťazstvá dodávajú tímu energiu. Kladieme si na seba najvyššie nároky, čo nie je ľahké. Uvedomujeme si, že sme hlavní favoriti. Nie je to nová pozícia, opakuje sa rok čo rok, vieme sa s ňou vyrovnať. Takisto vieme, že môžeme hrať ešte lepšie. Naše predsavzatia zatiaľ napĺňame.

Koho považujete za najväčšieho súpera?
Som prekvapený, aká je extraliga vyrovnaná. Kvalitné výkony podáva Nitra, príjemne ma prekvapuje Banská Bystrica. Proti obom týmto tímom sa hrá veľmi ťažko, avšak aj mužstvá zo stredu tabuľky sa vedia na nás vytiahnuť. Ako každý proti Košiciam. Každý súper je dôstojný.

Mali Košice v prvej polovici nejakú krízu?
Krízou by som to nenazval. Prehrali sme vonku dva zápasy po sebe, keď mužstvu chýbalo pár hráčov pre zranenia. Útlm v dlhodobej súťaži doľahne na každý tím, no zatiaľ sme ho do kabíny nepustili.

Návštevy na hokeji v Steel Aréne zaostávajú za predchádzajúcimi ročníkmi. Registrujete to?
Sme vďační našim fanúšikom, ktorí pravidelne navštevujú naše zápasy. Po ich skončení im vždy poďakujeme za priazeň. Želáme si, aby divákov pribúdalo, usilujeme sa o to výkonmi.

Nezávideli ste basketbalistkám Good Angels Košice takmer osemtisícovú návštevu na euroligovom zápase proti Jekaterinburgu?
Na tom zápase som sedel so synom v hľadisku. Atmosféra v ňom bola vynikajúca. Basketbalovému klubu veľmi dobre vyšiel marketingový zámer, ako prilákať divákov. Urobili dobrú propagáciu v školách. Keby sa na hokej dalo ísť za jedno euro, určite by sme aj my mali vyššie návštevy. Pre Košice je dobré, že svojich priaznivcov má aj ženský basketbal – a slovenské majsterky niektoré zápasy odohrajú v žičlivom prostredí.

V štatistikách držíte jedno nelichotivé prvenstvo – s 99 minútami ste najtrestanejším hráčom extraligy. Stávate sa zlým mužom?
Viem, ako to číslo narástlo a čo je za ním. Dostal som pár vyšších trestov za fauly, z môjho pohľadu diskutabilné. Hrám tvrdo, ale nie surovo. Rozhodcovia moje zákroky posúdili ako posúdili, akceptujem to. Tie situácie vyplynuli z hry, vôbec sa necítim zlým mužom. Viem však zastať mužstvo i seba, ak je to nevyhnutné. S hokejom som prešiel kus sveta, viem, ako sa píska v iných súťažiach. Je aj v mojom záujme, aby som si zvykol na rozhodovanie v našej extralige.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Martin Štrbák