Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Babka si v premiére trúfa doviesť Martin do play off

Daniel Babka má v tomto extraligovom ročníku na striedačke Martina trénerskú premiéru. V nedeľu jeho zverenci príjemne prekvapili, zdolali vedúce Košice 3:2. "Podali sme najlepší výkon," pochválil svoj tím bývalý slovenský reprezentant.

18.11.2013 18:32
MHC Mountfield Martin Foto:
Radosť hráčov MHC Mountfield Martin.
debata

V čom prevýšil Martin favorita?
Dôležité bolo, že sme sa ho nezľakli. Vyrovnali sme sa mu korčuliarsky, prevýšili možno dôrazom a veľkým úsilím. Podali sme odhodlaný kolektívny výkon, z ktorého vyčnievali naše individuality. K cennému víťazstvu však prispel každý hráč. vyskytli sa aj chyby, čo je proti takému silnému súperovi normálne, ale vedli sme ich napraviť.

Čo treba urobiť, aby také výkony podávali vaši zverenci častejšie?
Pokúsime sa o to aj v ďalších zápasoch. Už piatkový v Poprade naznačil isté zlepšenie, hoci sme prehrali. Najbližšie cestujeme do Nitry, ktorá ťahá víťaznú domácu šnúru, potom nás čaká dôležitý súboj v Žiline.

Martin v uplynulom ročníku sa nedostal do play off, hral baráž. Považujete účasť v play off za reálnu?
Pred sezónou sme si povedali, že urobíme všetko pre to, aby sme boli po základnej časti v prvej osmičke a postúpili do play off. Základná časť nie je ešte ani v polovici, hrá sa ešte o veľa bodov. Dôležité bude zvládnuť zápasy s mužstvami, s ktorými susedíme v tabuľke.

Spájate profesijnú budúcnosť s rizikovým povolaním trénera?
Trénerská práca ma zaujala. Pripravoval som sa na ňu už počas môjho pôsobenia vo Francúzsku. Napĺňa ma, o nijakej inej nerozmýšľam.

Máte trénerský vzor?
Nemám, od každého trénera, ktorý ma viedol, som sa snažil niečo odpozorovať. Nekopírujem nikoho, uvedomujem si však, že sa mám veľa učiť.

Je trénerstvo ľahšie alebo náročnejšie ako ste si ho predstavovali?
Najlepšie je – hráčom. Tréner pociťuje rovnaký adrenalín, no na rozdiel od hokejistu si nemôže na striedačke odfúknuť. Ustavične musí sledovať dianie na ľade i na lavičke.

S niektorými vašimi zverencami ste hrávali. Tykajú vám?
S bývalými spoluhráčmi si tykám, tí, s ktorými som nehrával, mi vykajú. Tykanie či vykanie nepovažujem za kľúčovú záležitosť. Oveľa dôležitejší je vzájomný vzťah s mužstvom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Babka