Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanonier Nitry Tománek: Zdolať Košice láka každého

Víťaznú šnúru ozdobili hokejisti Nitry triumfom nad extraligovým lídrom.

16.10.2013 16:50
Roman Tománek Foto: ,
Roman Tománek.
debata

Hokejisti Nitry zdolali v súboji 12. kola Košičanov 3:2 a vďaka piatej výhre za sebou sa usadili na druhej priečke tabuľky (pred stredajším večerným súbojom Banskej Bystrice s dvadsiatkou) s šesťbodovou stratou na svojho utorňajšieho súpera. „Hralo sa hore-dolu. Košice majú veľkú silu, ale aj my máme pomerne kvalitné mužstvo. Bol to iný hokej, ako keď sa stretnú tímy zo spodných priečok tabuľky. V tretej tretine to už bolo o jednom góle. Našťastie sme ho strelili my,“ vraví kanonier Nitry Roman Tománek.

Sú Košice mužstvo, proti ktorému ste sa chceli špeciálne vytiahnuť?
Pre každého je veľké lákadlo, zdolať práve silné Košice. Som rád, že sa nám to podarilo. Na vzájomný súboj sa vždy špeciálne tešia najmä naši fanúšikovia, ktorí sú perfektní. Hnali nás vpred počas celého zápasu.

Naberá už hra Nitry optimálnu fazónu?
Pomaly sa rozohrávame. Hráme lepšie ako v úvode ročníka, rozumnejšie. Zvykli sme si na systém, ktorý od nás tréner vyžaduje. Dôležité je, aby sme robili čo najmenej chýb.

Aká pozícia v tabuľke vás uspokojí?
Chceme skončiť v základnej časti do štvrtého miesta. Stále je však pred nami kusisko roboty. Tabuľka je nabitá, rozdiely sú malé. Nebude to jednoduché.

Individuálne ste bodovali v siedmom zápase za sebou. Ste spokojný s vlastnou formou?
Zlepšuje sa to, i keď to ešte stále nie je optimálne. Kopec šancí nepremieňam. Chcem čo najčastejšie bodovať, aby som bol pre tím prospešný.

Do vášho útoku s Jozefom Stümpelom zaradili tréneri Henricha Ručkaya. Ako k vám zapadol?
Heňo má dobrú strelu, vie si nájsť správne miesto na ľade a streliť gól. Je dôležité, aby naša formácia skórovala, mužstvo góly potrebuje.

Nemáte problém podeliť si s ďalším strelcom úlohy na ľade?
Vôbec nie. Keď ho vidím a mám možnosť, rád mu prihrám. Pre mňa nie je podstatné, aby som strieľal góly len ja. Z každého mám síce radosť, ale oveľa dôležitejšie sú víťazstvá. Brániace povinnosti má najmä center a Jožko to zvláda výborne. No ak treba, tak mu s Heňom vždy pomôžeme.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Nitra #Roman Tománek