Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Varga: V žilinskej šatni sa spomína aj majstrovská sezóna

Druhé miesto v extraligovej tabuľke, traja hráči v prvej sedmičke produktivity i na čele najsledovanejších štatistík.

23.09.2013 18:11
SR Hokej Extraliga 2. kolo Žilina Košice ZAX Foto: ,
Hokejista Žiliny Tibor Varga (uprostred) v zápase proti Košiciam.
debata

Takáto bilancia patrí po štyroch kolách hokejistom Žiliny. „Je to príjemný pohľad. Bodaj by bol aktuálny čo najdlhšie,“ vraví útočník Tibor Varga. Bratislavský rodák je so siedmimi bodmi (štyri góly, tri asistencie) na čele rebríčka produktivity i tabuľky strelcov – pred spoluhráčom Dávidom Bucom (2+5). V Žiline pôsobil aj v minulej sezóne, môže porovnávať. Čo sa zmenilo?

„Veľa. Vo vedení klubu i v mužstve. Dve formácie sú nové, žičlivejšia je aj atmosféra v šatni. Víťazstvá do nej priniesli pohodu. Nový tréner nás vie veľmi dobre pripraviť takticky, náš výkon má hlavu aj pätu. Súťaž sa síce len rozbieha, odohrali sme štyri kolá, z čoho sa nedajú robiť veľké závery, no všetci cítime, že hokejová horúčka stúpa,“ približuje 28-ročný ľavý krídelník s priemerom gólu na zápas.

„Veľkú zásluhu na mojej produktivite majú spoluhráči z útoku. Vedia ma nájsť v dobrých pozíciách. Hoci v nedeľu proti Nitre mi pri oboch góloch prialo aj šťastie. Pred prvým sa ku mne odrazil puk, usmernil som ho do prázdnej bránky, druhý som dal z uhla. Snažím sa strieľať zo všetkého. Posunutý začiatok pre pokazenú rolbu nás trochu vyviedol z rytmu, do tempa sme sa dostali po prvej tretine.“ Pritom útok Buc, Klouda, Varga sformoval tréner Jan Neliba tesne pred začiatkom extraligy. „Nečakal som, že nám to takto pôjde. V kabíne máme pár pamätníkov titulu spred siedmich rokov. Začínajú hovoriť o majstrovskej sezóne,“ opisuje Varga pozitívnu náladu v šatni.

Žilina sa vlani nedostala do play off, skončila deviata.

„V tíme je oveľa vyššia kvalita. Pohľad na tabuľku nás teší, aj dve víťazstvá vonku. Zatiaľ sme podľahli len doma Košiciam. Oporou je spoľahlivý brankár Marek Laco a trojica skúsených hráčov, ktorí prišli v poslednej chvíli: útočníci Buc, Klouda a obranca Šterbák. Snažíme sa dávať priestor vlastným odchovancom. Podmienky sa v klube zlepšili a ak bude fungovať trojuholník, tréneri, hráči, funkcionári, máme na stred tabuľky. Ak budeme pokračovať v doterajších výkonoch, veríme, že prídu aj vyššie návštevy,“ želá si Slavomír Chlebec, asistent trénera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Tibor Varga