Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán dvadsiatky: Výhru sme oslávili pokrikom a spánkom

Reprezentačná dvadsiatka je zatiaľ príjemným prekvapením i oživením extraligy. Zverenci Ernesta Bokroša bodovali už minulý týždeň v prvom dueli proti Trenčínu (3:4 sn) a po následnej tesnej prehre s Piešťanmi (1:2) sa v stredu dočkali aj premiérového víťazstva - 3:1 nad Skalicou.

20.09.2013 10:00
Daniel Gachulinec Foto: ,
Daniel Gachulinec.
debata

„Radosť z prvého víťazstva býva najväčšia. Tri body sme brali ako odmenu za náš výkon. Na víťazstvo sme siahali aj v oboch predošlých dueloch, teraz to konečne vyšlo,“ tvrdí spokojný kapitán výberu Daniel Gachulinec.

Ako ste oslávili víťazstvo?
Zakričali sme si pokrik „O belino“, ktorým oslavujeme každé víťazstvo. Po extraligovej výhre chutil akosi viac. Zaniesli sme si veci na hotel a šli sme spať (smiech). Na všetkých chlapcoch však bolo vidieť, že mali z výsledku obrovskú radosť.

Z čoho pramení váš vydarený vstup do ligy?
Máme poriadne natrénované, sme na tom fyzicky dobre. Ak plníme trénerovu taktiku, prichádzajú aj výsledky. S Trenčínom to bola otázka šťastia. Vyrovnávajúci gól sme dostali až necelú minútu pred koncom a prehrali v nájazdoch. Ak by sme mali viac disciplíny, mohli sme vyhrať už vtedy. V Piešťanoch sme zas až do poslednej sekundy bojovali bez brankára o vyrovnanie.

Mali ste pocit, že vás niektorý zo súperov podcenil?
Trenčania isto nie. Odohrali sme s nimi vyrovnaný a dramatický zápas už na Rona Cupe. Poznali nás a vedeli, čo od nás môžu čakať. Možno nás trošku v úvode podcenili Piešťany, ale ako sa hra vyrovnala, išli do toho už naplno. Skalicu sme zaskočili vydareným začiatkom, mali v nohách zápas v Banskej Bystrici. Možno ich zmohlo aj cestovanie. Už sa do toho nedokázali dostať. Do každého zápasu musíme ísť rovnako – naplno. Hovorilo sa síce, že extraliga bude mať nízku úroveň, ale pozrite sa na súpisky. Do ligy prišlo množstvo kvalitných hráčov a dobrý káder nemajú len Košice, ale viaceré tímy, vrátane Skalice, ktorú sme zdolali.

Po stredajšom cennom triumfe vám doprial tréner vo štvrtok na tréningu poriadnu zaberačku. Nechá vás občas aj vydýchnuť?
Robíme to cielene. Snažíme sa namodelovať dva zápasy za sebou, ako nás čakajú v úvode na šampionáte. Aby nás to fyzicky nezaskočilo. Po zápase nemáme ľahší deň, ale práve naopak. Na ľade si odmakáme akoby tri tretiny.

Na prelome rokov vás na úvod MS čaká dvojzápas proti Nemecku a USA. Už na šampionát občas myslíte?
Tréner nám často prízvukuje, že turnaj začíname proti Nemcom. Potrebujeme ich zdolať, aby sme si vytvorili pohodu a nedostali sa pod veľký tlak. Vyhrať chceme pochopiteľne s každým, ale proti USA a Kanade to bude asi ťažšie. Na zámorských súperov sa už čiastočne pripravujeme pilovaním niektorých herných činností. Američania si napríklad často hodia puk o mantinel a obkorčuľujú obrancu. Teraz to isté praktizujeme aj my, lebo je to veľmi ťažko brániteľné a zároveň si na to zvykajú aj obrancovia.

Ste kapitánom HK Orange. Čo to pre vás znamená?
Pre mňa veľa znamená už to, že môžem obliekať dres so slovenským znakom na hrudi. Kapitánske céčko je bonus navyše, ale aj veľká dávka zodpovednosti, aby som spolu s mojimi asistentmi správne motivoval tím.

Keď sa darí herne aj výsledkovo, mala by to byť ľahká práca…
Zatiaľ to ide dobre. Chalani pracujú na sto percent. Dosiahli sme dobré výsledky. Mohli byť aj lepšie, ale sme spokojní. Výborne nás drží Riško Sabol a od istoty v bránke sa to odvíja. Psychika je oveľa lepšia, ako keby sme prehrávali jeden duel za druhým.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #SR 20 #Daniel Gachulinec